Ravintola Vaunu pysähtyi Tampereen valtatiellä

Matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoiden Ravintola Vaunussa tarjoiltiin a’la carte -annoksia.

Kahdentoista hengen opiskelijaryhmä suunnitteli ja toteutti Ravintola Vaunun kokonaisuudessaan ravintolan nimestä ja logosta menuun ja sisustukseen asti. Asiakkaita palveltiin viikon ajan.

Opiskelijoilla oli takanaan reilun vuoden treeni kokkikouluttaja Tapio Määttäsen opastuksessa. He olivat saaneet ohjeeksi tarjota asiakkaille elämyksiä ja kokemuksia. Se tulikin hyvin esiin mm. annosten nimissä ja toteutuksissa.

Tarjolla oli alkuruokina keittoa, graavattua kirjolohta ja savustettua hirvenpaistia, pääruokina seitania, ramen-burgeria, pataa naudasta sekä possunposkea ja makkaraa, jälkiruokina arvoituksellisesti Pina Colada, BigMac ja Kinos.  Kaikkia annoksia tilattiin, mutta suosituimmaksi pääruoaksi osoittautui possunposki ja makkara. Jälkiruokien suunnittelussa oli panostettu maun ohella toden teolla visuaalisuuteen ja ne saivat asiakkailta ansaittua ihailua. Jokainen herkkuannos raaskittiin lopulta kuitenkin syödä.

Opiskelijat olivat viikon jälkeen hyvissä fiiliksissä ja syystä tyytyväisiä: Asiakaspalaute oli ollut hyvää ja kannustavaa. Kehuja tuli niin annosten suunnittelusta kuin toteutuksestakin. Ennen kaikkea palautteet olivat osa oppimistapahtumaa - oikea case, jossa palautetta antoivat oikeat asiakkaat. Palautteista tuli esiin myös se, että tällaista tilaisuutta on kaivattu.


Lue lisää matkailu- ja ravitsemisalasta