Yrittäjä tarvitsee realiteetit ja unelmat

- Loistava idea, kommentoi yrittäjä Johanna Oittinen, kun kuuli HiOMOn uudenlaisesta tavasta toteuttaa yrittäjäkoulutusta.

Johannan yritys Aurinkokumpu tarjoaa hyvinvointipalveluja ja -koulutusta yrityksille, oppilaitoksille sekä henkilöasiakkaille. Näsijärven rantamaisemissa tarjoillaan mm. pientä pintaremonttia, shiatsua ja yrttitietoutta. Yrittäjyyden alkutaipaleella arvokasta tukea on löytynyt TAKKin HiOMOsta.

- Tein vastaavia töitä jo aiemmin sivutoimisesti, mutta viime vuonna päätin todenteolla lähteä toteuttamaan haavettani yrittäjyydestä. Koen, että pystyn antamaan yrittäjänä enemmän enkä pelkää haasteita. Lokakuussa minusta tuli virallisesti päätoiminen yrittäjä: Aurinkokumpu sai alkunsa, Johanna kertoo hymyillen.

Koulutus auttoi kirkastamaan ytimen

- Lähdin heti lokakuussa mukaan yrittäjän ammattitutkintokoulutukseen, jossa on käytössä uudenlainen tapa toteuttaa koulutusta.  Tämä ns. camp-malli sopii minulle hyvin.

Koulutus muodostuu intensiivisistä lähijaksoista, joissa paneudutaan yrittäjyyteen liittyviin osa-alueisiin monipuolisesti ja syvällisesti.  Osana lähipäiviä sukelletaan mm. Leijonan luolaan, jossa omia ideoita pääsee testauttamaan pitkänlinjan bisnesosaajilla.

Liiketoimintasuunnitelmaa ja omaa yritystä pääsee hiomaan asiantuntevien kouluttajien ja mentoreiden kanssa. Ammattilaisverkosto on käytettävissä koko koulutuksen ajan.

- Vastuukouluttaja Anne-Maj Linnan tekemisessä kuvastuu vankka ammattitaito ja monialaisuus. Hän osaa kohdata ihmisen. Tärkeintä yrittäjälle on tunnistaa oman osaamisensa ja yrityksensä ydin; tähän HiOMOn koulutus tarjoaa runsaasti eväitä, Johanna summaa.

Asiakkaan hyvä olo on tärkeintä

Pohjakoulutukseltaan Johanna on kasvatustieteen maisteri. Hän on tehnyt työuraa mm. myynti- ja markkinointipäällikkönä ja opiskellut luontaishoitajaksi ja luontaistuoteneuvojaksi. Yrttilääkintään eli fytoterapiaan hän on perehtynyt Frantsilassa ja Vogelilla.

- Olen onnellisimmillani, kun opiskelen jotain. Ihminen ei ole valmis koskaan. Jo 14-vuotiaana kiinnostuin itsehoitomenetelmistä, kun koulun ohessa työskentelin luontaistuotekaupassa. Sillä tiellä ollaan edelleen. Nyt saan tehdä täysillä sitä, mihin tunnen intohimoa ja paloa, Johanna iloitsee.

Onnistumisen kokemuksia Johanna saa päivittäisessä työssä, kun hoitoa tehdessä saa luotua asiakkaalle rauhallisen olon tai kouluttaessaan huomaa, että ihmisessä liikahtaa jokin – syntyy uusi oivallus tai idea.

Yrittäjyyttä miettivää Johanna kannustaa asettamaan päämäärän ja miettimään, miten siihen pääsee. Töitä on oltava valmis tekemään. Yrittäjäksi alkava tarvitsee sekä realiteetit että unelmat.


Lue lisää yrittäjyyskoulutuksista

Tilaa uutiskirje!

Valitse kiinnostavat aiheet ja tilaa!