Emma Haanpää, 21-vuotias muurauksen ja laatoituksen opiskelija

”Haaveissani siintää oma rakennusalan yritys yhdessä siskoni kanssa. Olemme molemmat opiskelleet rakennusalalla ja osaamisemme täydentävät hyvin toisiaan. Yrityksemme tekisi pintakäsittelypuolen hommia; se olisi sellainen siisti sisäremonttiyritys.

Pidän fyysisestä työstä ja olen tottunut tekemään käsilläni, joten lähdin yläasteen jälkeen opiskelemaan ammattiopistoon talonrakentajan linjalle. Ajattelin, ettei siitä ainakaan haittaa ole, jos osaan tehdä remonttihommia. Nyt tuntuu siltä, että olen löytänyt oman alani.

Ammattiopistosta valmistuttuani olin vajaan vuoden au pairina Kreikassa, jolloin itsenäistyin isoin harppauksin, kun reissasin ympäri maailmaa au pair -perheeni mukana. Hieno taipaleeni Kreikassa huipentui siihen, kun pyöräilimme siskoni kanssa kotiin halki Euroopan. Kilometrejä polkupyörän mittariin kertyi matkan aikana yhteensä 1 573.

Välivuoden jälkeen mietin, että olisi hyvä saada lisäosaamista. Olimme tehneet siskoni kanssa paljon remonttihommia sukulaisille, ja siitä ajatus yhteiseen yritykseen lähtikin. Siskon kanssa töiden tekeminen luistaa ja ajatukset kulkevat samaa rataa. Opiskelen nyt TAKKissa muurausta ja laatoitusta ja jatkossa minua kiinnostavat myös pintakäsittelyalan opinnot.

TAKK on hyvä paikka, sillä täällä pääsee kokeilemaan taitojaan. Minulla ei ollut oikeastaan mitään mielikuvaa TAKKista, ennen kuin tulin tänne. Mutta täällähän voi opiskella melkein mitä vain! Kaveripiirissä ihmettelivät, että miksi menin aikuiskoulutuskeskukseen, vaikka olen nuori. Totuus on, että täällä opiskelee kaikenikäisiä. Kaikkia täällä yhdistää se, että ihmiset ovat motivoituneita oppimaan.

TAKKissa on tekemisen meininki - heti ensimmäisenä päivänä vedettiin haalarit päälle ja lähdettiin sekoittamaan laastia. Päivittäin opitaan uusia asioita ja myös virheistä oppii. Seinä seinältä jälki on parantunut.

Minulla on kova luotto siihen, että töitä riittää osaavalle ja luotettavalle tekijälle. Odotan, että saan koulutuksesta varmuuden työhön ja luottamuksen omiin taitoihini. Nyt suunnitelmissani on muutto omaan asuntoon ja vakituinen työpaikka valmistumisen jälkeen.”

Emma Haanpää on 21-vuotias muurauksen ja laatoituksen opiskelija Valkeakoskelta. Lapsena hän haaveili hevoshoitajan ammatista.


Lue lisää rakennusalasta