Koulutusten vaikuttavuus on Pirkanmaan Osuuskaupalle tärkeää

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK ja Pirkanmaan Osuuskauppa POK ovat pitkäaikaisia koulutuskumppaneita. Koulutukset suunnitellaan yhdessä ja POK:n asiantuntijoita on mukana koulutusten lähipäivissä.

- Keskinäinen luottamus ja toimiva vuorovaikutus ovat meille oppilaitosyhteistyön kulmakiviä, kertoo POK:n osaamisen kehittämispäällikkö Milka Kuismanen.

- Ne toteutuvat TAKKin kanssa. TAKKin kanssa voidaan puolin ja toisin tarttua puhelimeen ja asiat saadaan hoidettua nopeasti ja joustavasti.

Myyjästä vastuumyyjäksi -koulutus oppisopimuksella, Ruokatoriosaajaksi-koulutus oppisopimuksella, työpaikkaohjaajakoulutus ja monta muuta on yhdessä suunniteltu ja toteutettu täsmällisesti POK:n tarpeisiin. Koulutusyhteistyön lisäksi POK tarjoaa TAKKin opiskelijoille hyviä työssäoppimispaikkoja.

- Onpa sille tielle moni työllistynyt opiskelujen jälkeen, muistuttaa liiketalouden kouluttaja Tea Nikkilä.

Koulutuksilla kannustetaan seikkailuvyöhykkeelle

- Koulutuspäivien suunnittelussa huomioidaan joustavasti meidän työvuorosuunnittelun rytmi ja rekrytilanteissa oppisopimusasiat hoituvat tarvittaessa hyvinkin nopealla aikataululla, Kuismanen kiittelee. 

Oppisopimusta käytetään sekä uusien työntekijöiden rekrytoinnissa että työntekijöiden osaamisen kehittämisessä.

- POK:ssa oppisopimusta osataan hyödyntää monipuolisesti. Työnantaja myös satsaa henkilöstön kouluttamiseen ja maksaa palkan myös koulutuspäiviltä, kiittelee TAKKin koulutussuunnittelija Tuija Pohjansaari-Kirmo.

Laadun varmistamiseksi koulutusten kyljessä kokoontuu ohjausryhmä, jossa seurataan koulutusten etenemistä ja reivataan kurssia tarpeen mukaan. Samalla tulee kartoitettua uudet tarpeet, joihin tarttua.

- Uusi koulutuskokonaisuus on meille aina pilottiprojekti, Kuismanen kertoo.

- Ohjausryhmässä päästään keskustelemaan onnistumiset ja kehittämiskohteet. TAKKissa kehittämisideoista napataan hyvin kiinni ja koulutuksia voidaan muokata matkan varrella.

Koulutusten vaikuttavuus on POK:ssa tärkeää.
- Kannustamme ja haastamme työntekijöitä opiskelun myötä seikkailuvyöhykkeelle. Erityisesti oppisopimusopiskelijoilla voi olla hyvinkin pitkä työkokemus. Koulutuspäivissä pääsee hetkeksi pysähtymään hektisen arjen keskellä uuden oppimisen äärelle.

- Opiskelijoita kannustetaan tuomaan uudet opit käyttöön työpaikalle. Koulutusten myötä koko työyhteisö kehittyy, Kuismanen summaa yhteistyön merkityksen.


Lue lisää yritysyhteistyöstä

Lue lisää liiketalouden ja kaupan alasta

Tutustu muiden työnantajien kokemuksiin yhteistyöstä TAKKin kanssa