Valimotekniikka

Valimoteollisuus valmistaa tuotteita, joita ilman konepajateollisuus ei tule toimeen.

Valimoalan koulutukset

Valamalla kaikki on mahdollista

Valimoteollisuus valmistaa tuotteita, joita ilman konepajateollisuus ei tule toimeen. Suomen konepajateollisuuden monet kärkituotteet, kuten paperikoneet, dieselmoottorit, pumput ja venttiilit sisältävät runsaasti valutuotteita. Valimoteollisuudella onkin kokoansa suurempi merkitys suomalaisen metalliteollisuuden osaamiseen ja menestykseen.

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen valimoalan oppimisympäristö tarjoaa mahdollisuuden kehittyä valimoalan osaajaksi. Oppimisympäristön koneet ja laitteet edustavat tämän päivän tekniikkaa. Ne mahdollistavat laadukkaan oppimisen ja antavat kokonaisnäkemyksen nykyaikaisen valimoprosessin vaiheista.

Voit opiskella valimoalan ammatti- ja erikoisammattitutkintoa tai niiden osia. Lisäksi tarjoamme useita lyhyempiä koulutuksia vaikkapa valun suunnitteluun, valujen hankintaan, materiaalitekniikkaan sekä laatu- ja ympäristöasioihin.

Oppimisympäristössä voit tutustua hiekkamuottien 3D-tulostamiseen. Tiloissa toimii Hetitec Oy, joka on erikoistunut muottien tulostamiseen sekä valukappaleiden valmistamiseen. Tutustu käytössä olevaan Voxeljetin 3D-tulostimeen ja 3D-tulostamiseen englanninkielisellä videolla.

Valimoalan koulutukset

Lehto Jouni
kouluttaja/koulutussuunnittelija
Puh. +358500625792
Valimo
Lähetä viesti
Pankko Pia
sihteeri
Puh. +358447906427
TAKK sihteerit, Kone- ja metallitekniikka, Valimo
Lähetä viesti
Tilaa uutiskirje!

Valitse kiinnostavat aiheet ja tilaa!