Muuraus ammattina ja muurarin perusopinnot

Muuraus ja laatoitus ammattina

Osaaville muurareille ja laatoittajille on työmarkkinoilla kysyntää. Muuraus ja laatoitus ammattina sopii tekijälle, joka nauttii käsillä tekemisestä ja haluaa nähdä työnsä konkreettisen etenemisen ja lopputuloksen. Alalla on hyvä olla hieman taiteellistakin silmää, koska työn tulokset jäävät lähes aina näkyviin: talojen julkisivuihin ja takkojen ja uunien kylkiin. Saumojen on oltava suorassa ja lopputuloksen hyvännäköinen. Muuraaminen on fyysistä työtä, joten se vaatii kohtuullisen hyvää kuntoa.

Muurareiden ja laatoittajien työpaikat löytyvät rakennusalan yrityksistä tai alan vuokrafirmoista. Oman yrityksen perustaminen on myös suosittu ja monelle ammattilaiselle toimiva vaihtoehto.

Työkohteet vaihtelevat omakotitaloista ja muista pienrakennuksista isojen kerrostalojen työmaille. Töitä tehdään sisällä ja ulkona ympäri vuoden. Jos ulkotyöt eivät maistu, mutta olet päättänyt ryhtyä muurariksi, paras vaihtoehto lienee erikoistua tulisijamuuraukseen tai laatoitukseen.

Muurarin perusopinnot

Muurariksi ryhtyvän opinnoiksi sopii rakennusalan perustutkinto, talonrakennuksen osaamisala. Koulutuksesta saa hyvät perustiedot ja -taidot rakennustyömailla työskentelyyn. Varsinaiset muurarin taidot tulevat valinnaisista tutkinnon osista:

  • Muuraus
  • Laatoitus ja
  • Rappaus.

Muuraamisen opiskelu on erittäin käytännönläheistä. Teoriaakin opiskellaan, mutta varsinainen työ opetellaan muuraamalla: perusteet otetaan haltuun TAKKin rakennusalan hallissa ja sen jälkeen siirrytään oikeille työmaille työssäoppimaan. Työharjoittelu on oiva tilaisuus näyttää osaaminen mahdolliselle työnantajalle.

Perusteet hallussa?

Tutustu muurausopiskelijoiden tarinoihin


Kiinnostaako muurauksen tai laatoituksen opiskelu?

Haluatko keskustella opiskelumahdollisuuksista muurausalan kouluttajien kanssa?

Lähetä heille yhteydenottopyyntö ja he soittavat sinulle!


Kysy lisää muurauksen opiskelusta!

Ritakorpi Asko
kouluttaja
Puh. +358447906339
Rakentaminen
Lähetä viesti
Ung Rauno
kouluttaja
Puh. +358447906335
Rakentaminen
Lähetä viesti