Muuraus ammattina ja muurarin perusopinnot

Muuraus ammattina

Osaaville muurareille ja laatoittajille on työmarkkinoilla kysyntää. Muurarin ammatti sopii tekijälle, joka nauttii käsillä tekemisestä ja haluaa nähdä työnsä konkreettisen etenemisen ja lopputuloksen. Muurarilla on hyvä olla hieman taiteellistakin silmää, koska työn tulokset jäävät lähes aina näkyviin: talojen julkisivuihin ja takkojen ja uunien kylkiin. Saumojen on oltava suorassa ja lopputuloksen hyvännäköinen. Muuraaminen on fyysistä työtä, joten se vaatii kohtuullisen hyvää kuntoa.

Muurareiden työpaikat löytyvät rakennusalan yrityksistä tai alan vuokrafirmoista. Oman yrityksen perustaminen on myös suosittu ja monelle muurarille toimiva vaihto.

Muurareiden työkohteet vaihtelevat omakotitaloista ja muista pienrakennuksista isojen kerrostalojen työmaille. Töitä tehdään sisällä ja ulkona ympäri vuoden. Jos ulkotyöt eivät maistu, mutta olet päättänyt ryhtyä muurariksi, paras vaihtoehto lienee erikoistua tulisijamuuraukseen.

Muurarin perusopinnot

Muurariksi ryhtyvän opinnoiksi sopii rakennusalan perustutkinto, talonrakennuksen osaamisala. Koulutuksesta saa hyvät perustiedot ja -taidot rakennustyömailla työskentelyyn. Varsinaiset muurarin taidot tulevat valinnaisista tutkinnon osista:

  • Muuraus
  • Laatoitus ja
  • Rappaus.

Muuraamisen opiskelu on erittäin käytännönläheistä. Teoriaakin opiskellaan, mutta varsinainen työ opetellaan muuraamalla: perusteet otetaan haltuun TAKKin rakennusalan hallissa ja sen jälkeen siirrytään oikeille työmaille työssäoppimaan. Työharjoittelu on oiva tilaisuus näyttää osaaminen mahdolliselle työnantajalle.

Perusteet hallussa?

Tutustu muurausopiskelijoiden tarinoihin

Kysy lisää muurauksen opiskelusta!