Kaisan uskomaton tarina

18-vuotiaana kaupan osastonvastaava

Työelämään tutustuminen 14-vuotiaana ratkaisi Kaisa Heikkilän ammatinvalinnan. K-citymarket Ylöjärvi tarjosi tuolloin nuorelle tytölle mahdollisuuden kurkistaa kaupan maailmaan. Neljä vuotta myöhemmin, vain 18-vuotiaana, hän toimii osastonvastaavana samassa kaupassa. 

Oppinsa kaupan alalle Kaisa haki työn ohella TAKKin merkonomikoulutuksesta. Innostuneesti työhönsä suhtautuva Kaisa suoritti oppisopimusmuotoisen koulutuksen suunniteltua nopeammin, sillä elokuussa 2010 alkaneet opinnot olivat valmiit jo tammikuussa 2012. 

- Opiskelujen aikaan elämä oli täysipainoista työn ja opiskelun merkeissä, mutta halusin panostaa molempiin. Pidän haasteista ja siitä, että saa laittaa itsensä likoon, Kaisa kuvailee. 

- Koulutuksen myötä olen saanut vastuuta ja paljon osaamista suoraan työhöni, esimerkiksi taloudelliseen asiakassegmentointiin ja muihin taloudellisiin asioihin liittyen. Koulutuksessa oli myös mielenkiintoista kuulla muiden työstä, sillä ryhmässä oli opiskelijoita muiltakin kuin kaupan alalta, hän jatkaa. 

Luovuus esiin

Positiiviseksi, iloiseksi ja sosiaaliseksi itseään kuvaileva Kaisa toimii teollisten tuotteiden osastonvastaavana. Työhön kuuluu tuotteiden hyllyttämisen lisäksi tuotteiden ostaminen, hintojen ylläpitäminen ja uusien tuotteiden valitseminen valikoimaan. 

- Kaupan ala sopii minulle hyvin, sillä pidän vaihtelusta ja haasteista, mutta en toisaalta stressaa liikoja. On mukavaa olla tekemisissä ihmisten kanssa. Pääsen myös käyttämään luovuuttani tuotteiden esille laitossa, Kaisa kertoo. 

Kaisan kädenjälki näkyykin Ylöjärven K-citymarketissa mm. tuotteiden näyttävinä asetteluina hyllyissä ja hyllyjen päädyissä, joihin hän erityisesti haluaa panostaa. Kaisan ansiota on myös se, että gluteenittomat ja luomutuotteet on otettu huomioon yhdistämällä ne yhteen paikkaan. 

Parhaillaan kesämökkiläisten tarpeisiin työssään valmistautuva Kaisa suhtautuu tulevaan positiivisesti. Tulevaisuudessa kunnianhimoista naista kiinnostavat opinnot visuaalisen markkinoinnin parissa.


Lue lisää liiketalouden ja kaupan alasta