Jalkapalloilijasta yrittäjäksi

Tunnistan elämästäni risteyskohtia, jotka ovat ohjanneet minut tähän pisteeseen eli maalaus- ja remontointialan yrittäjäksi Suomeen. Ensimmäisessä risteyksessä, vuonna 85 asuin kotona, Skotlannissa. Sain puhelun Suomesta ja kutsun tulla pelaamaan jalkapalloa Seinäjoelle. Edinburghiin jäi työpaikka, kun jalkapallo veti 18-vuotiasta puoleensa. Seinäjoella tapasin tulevan vaimoni. Jalkapallon ohessa aloitin työt vaimoni perheen perinnemaaliyrityksessä, Uulatuote Oy:llä. Jalkapallourani päättyi 24-vuotiaana polvivammaan.

Toisessa risteyksessä avioliittoni päättyi ja muutin Ruotsiin käynnistämään maalitehdasta. Se oli ensimmäinen varsinainen kosketukseni yrittäjyyteen. Avioiduin uudelleen ja palasin Suomeen, sattumalta Lempäälään. Olin siinä kohtaa työttömänä, ilman ammattia tai koulutusta.

TE-toimistossa minut ohjattiin työnhakukurssille, jossa tutustuin Lempesti-osuuskuntaan. Yksi Lempestin toimialoista on rakennuspalvelut, josta minulla oli työkokemusta. Työskentelin Lempestissä seitsemän vuotta, joista kaksi viimeistä esimiehenä.

Isäni ihmetteli vuosien ajan, miksi en hommaa pakettiautoa ja ala yrittäjäksi. Viisikymppisten lähestyessä päätin uskaltaa. Olin jo suorittanut TAKKissa pintakäsittelyalan perustutkinnon ja maalarimestarin erikoisammattitutkinnon. Nyt ei puuttunut kuin yrittäjäosaamista.

TAKKiin pirkanmaalaiset polut yrittäjyyteen -koulutus oli mukavan tiivis paketti, jossa käsiteltiin kattavasti yrittäjyyteen liittyvät asiat. Erityisen tärkeitä minulle olivat talouteen ja riskien hallintaan liittyvät opit. Koulutus vahvisti ajatustani yrittäjyydestä ja sain rohkeutta astella risteyksestä yrittäjän uralle.

Yrittäjänä parasta on vapaus: voin itse hallita omaa kalenteriani. Olen ollut onnekas, kun kalenterini on alusta asti ollut täynnä enkä pysty ottamaan kaikkia tarjottuja urakoita. Laajentaminen ei kuitenkaan ole vielä järkevää, ehkä joskus tulevaisuudessa. Nyt tärkein tavoitteeni on työllistää itseni.

En ole vielä ehtinyt juurikaan mainostaa palveluitani vaan puskaradio on ollut tehokkain markkinoija. Nimeni saattaa herättää ennakkoluuloja, mutta laadukas työ puhuu puolestaan.

Jim McMenamin
Maalaus- ja remontointi palvelu Uusilme
www.uusilme.fi

Juttu julkaisu alun perin TAKKin Sauma-asiakaslehdessä.


Lue lisää sisustamisesta ja pintakäsittelystä

Lue lisää yrittäjyysalasta

Tilaa uutiskirje!

Valitse kiinnostavat aiheet ja tilaa!