Merkonomiksi opiskelu kannattaa

Merkonomiksi opiskelu kannattaa - TAKKista valmistui ryhmällinen kaupan, toimisto-, talous- ja asiakaspalvelupuolen merkonomeja. Opiskelun päätöspäivänä kaikilla oli työ- tai jatko-opiskelupaikka!

Opiskelut aloitti 19 nuorta aikuista (20-29-vuotiasta). Heistä 15 suoritti merkonomin kokotutkinnon. Samalla he todistivat, että merkonomeille on työmarkkinoilla kysyntää: Opintojen päätöspäivänä 12:lla oli työpaikka. Työpaikat löytyivät vaate- ja tukkuliikkeistä sekä muista kaupoista, Tampereen kaupungin palveluksesta ja terveydenhuoltoalan yrityksistä. 3 päätti jatkaa opiskelujaan (Takkissa, Tamkissa ja avoimessa yliopistossa). Kaikilla merkonomeilla oli siis jatkosuunnitelmat selvillä.

Koulutusaika alkoi 2016 elokuussa ja päättyi 30.10.2017. Lähes puolet kuitenkin kiirehtivät opintojaan ja valmistuivat jo 30.6. mennessä, koska työkiireet painoivat päälle. Porukan työkiireistä kertoo sekin, että vain 7 pääsi päättäjäiskahveille!

Camilla Järventie suoritti merkonomiopintojen työharjoittelut kahdessa paikassa. Omalla työpaikallaan Pala Caféssa hän teki asiakaspalvelun ja markkinointiviestinnän toimenpiteiden suunnittelun ja toteutuksen tutkinnonosat. Tapahtumatuotanto Voltissa vuorossa olivat toimistopalvelut, myynnin tukipalvelut ja asiakkuuksien hoito.

- Oli mahtava päästä Volttiin suunnittelemaan ja toteuttamaan itselle aivan uusia asioita. Esimerkiksi Oulun Rotuaariralliin tehtiin sekä virtuaalista että fyysistä tekemistä vaativa kaupunkiseikkailukilpailu.

Tutkintosuunnitelmia Camillan ryhmässä alettiin hahmottelemaan heti opintojen alkuvaiheessa. Samalla suunniteltiin, missä työpaikoissa mitäkin oppeja pääsisi parhaiten soveltamaan käytäntöön.

- Esimerkiksi Word- ja Excel-kurssit tulivat tosi tarpeeseen Voltissa. Siellä kaikki asiat pyörivät niillä ohjelmilla. Sama oli yllättävän monessa työpaikassa.

Camillan jatkopaikka löytyi avoimesta yliopistosta.
-    Olen lukenut kauppatieteitä aiemmin ja aion jatkaa niitä vielä. Liiketalouden perustutkinto sopii loistavasti niiden pohjaksi.

Vastuukouluttaja Satu Poutiaiselle Camilla antaa erikoiskiitokset.

- Sadun tuki oli ryhmälle todella tärkeää. Muakin hän auttoi hankalissa tilanteissa eteenpäin. Tuli selväksi, että kouluttaja on aina meidän puolella olipa sitten kysymys ryhmän tai yhden opiskelijan asioista.


Merkonomi on liiketoiminnan perustutkinto, jonka opiskelemalla hankitaan hyvät tietotekniset, asiakaspalvelu- ja myyntivalmiudet.

Lue lisää liiketalouden ja kaupan alasta