Todistukset, opiskelutodistukset ja opintosuoritusotteet

Opiskelutodistus ja opintosuoritusote

Voit tilata ja ladata itsellesi sähköisesti allekirjoitetun ajantasaisen opiskelutodistuksen ja väliaikaisen opintosuoritusotteen opintosuorituksistasi Studyo Oy:n Atomi-palvelusta. Tallenna tarvitsemasi dokumentti tai dokumentit omiin tiedostoihisi, josta voit liittää dokumentin esimerkiksi sähköpostiin, Kelan sähköiseen asiointipalveluun tai tulostaa.

Jos tarvitset muita todistuksia tai esimerkiksi lisätiedon opintojesi etenemisestä opintosuoritusotteelle, ota yhteyttä koulutusalasi sihteeriin.

Todistus

TAKKissa siirrytään sähköisiin todistuksiin vaiheittain vuoden 2024 aikana.

Alkuvaiheessa sähköisinä annetaan ammatilliset tutkintotodistukset: perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Ammatillisten tutkintotodistusten sähköinen allekirjoitus toteutetaan Digi- ja väestötietoviraston varmenteella. Varmenne on vahvin mahdollinen ja se hyväksytään koko EU:n alueella.

Paperisina annetaan edelleen todistukset muista kuin tutkintokoulutuksista. Myös EU:n ulkopuolelta tulevat ns. tilauskoulutusopiskelijat saavat todistuksen paperisena.

Kuinka saan sähköisen tutkintotodistuksen?

  • Valmistumisesi jälkeen saat sähköpostiisi todistuksen latauslinkin. Linkki on voimassa 30 vuorokautta valmistumispäivästäsi.
  • Lataa ja tallenna todistus useampaan turvalliseen sijaintiin!
  • Jos linkki on ehtinyt vanhentua tai et ole saanut viestiä, pyydä uusi linkki koulutusalasi sihteeriltä.
    • tai mikäli linkki ei jostain syystä toimi ja sinulla on TAKKin tunnus, voit ladata todistuksen myös täältä Studyo Oy:n Atomi-palvelusta 30 vuorokauden ajan valmistumispäivästäsi.

Sähköisen todistuksen säilyttäminen, käyttäminen ja paperikopio

  • Sähköinen todistus on alkuperäinen todistuksesi.
  • Voit kopioida ja tallentaa sähköisen todistuksesi useaan sijaintiin ja lähettää sitä edelleen esim. työhakemuksen liitteenä.
  • Älä muokkaa sähköistä todistustasi! Muokkaaminen rikkoo sähköisen varmenteen. Älä avaa todistustasi esimerkiksi Wordin muokkaustilassa.
  • Todistuksen paperinen kopio ei ole virallinen tutkintotodistus.
  • Jos tarvitset paperisen oikeaksi todistetun jäljennöksen todistuksestasi (esim. jos haet ulkomaille töihin tai opiskelemaan), voit pyytää kopion varmentamista todistuspyyntölomakkeella.

Sähköisen todistuksen varmentaminen