Sähköasentajien harjoitustila

Puolivalmis tuplatalo on paras paikka sähköalan opiskeluun

Sähköasentajat ovat perinteisesti tehneet ensimmäiset asennuksensa harjoituskopeissa. TAKKin sähköalan kouluttajat päättivät luoda paremmin oikeaa työmaata vastaavan oppimisympäristön. Sähköasennushalliin rakennettiin talo, josta löytyvät sähköalan opiskelijan kannalta haastavimmat kohteet: keittiö, sauna, pesuhuone ja ulkovalaistukset - kaikki vieläpä kahteen kertaan. Puolet talosta on jätetty runkovaiheeseen eli opiskelijat pääsevät putkittamaan, johdottamaan ja kytkemään asennusrasioita ja lattialämmitystä. Talon toisella puolella väliseinät ovat paikoillaan ja pinnat on viimeistelty. Siellä keskitytään esimerkiksi pistorasioiden, kiukaiden ja valaisimien asennuksiin, käyttöönottoon ja mittauksiin.

Opiskelussa on nyt enemmän työmaan tuntua: päästään tekemään ryhmässä, työn alla on yhtä aikaa monta kohdetta ja usein jatketaan toisen aloittamaa työtä. Talo muistuttaa rakennustyömaata ja myös turvallisuusmääräykset ovat sen mukaiset. Aivan vieressä on tosin digiluokka, jonne voi poiketa tarkistamaan yksityiskohdat alan digitaalisista oppikirjoista.

Talo syntyi sähköalan kouluttajien ideoinnin pohjalta rakennusalan opiskelijoiden avustama. Pitkäaikaiset yhteistyöyritykset toimittivat taloa varten mm. valaisimia, pistorasioita, kytkimiä, putkitustarvikkeita ja muita sähköasennusmateriaaleja.


Lue lisää sähköalasta