Palvelut uusiksi koronavuonna – "Opiskelu auttaa yrittäjää pysähtymään suunnittelun äärelle"

Yrittäjä Heikki Närväsen työhuonetta ei voi kutsua tylsäksi millään mittarilla. Seikkailutirehtööriksi itseään kutsuva tapahtumapalveluyrittäjä pääsee töihin tullessaan sukeltamaan vanhan tehdasrakennuksen uumeniin ja kiipeämään kierreportaita kohti tornin huippua – halutessaan katolle saakka. Närväsen yritys Amazing City pitää majaansa Finlaysonin alueella, josta käsin se järjestää mm. kattokävelyitä sekä pitkin kaupunkia kierteleviä elämysseikkailuja.

- Suurin asiakasryhmämme on yritysryhmät – kunnes eräänä yönä maaliskuussa tuli selväksi, että yhtään yritystilaisuutta ei tulla järjestämään ennen syksyä, Närvänen kertoo yrittäjän arjesta ja palauttaa kuulijan maan pinnalle.

Kulunut kevät pakotti suurimman osa yrittäjistä muuttamaan suunnitelmiaan nopeasti. Amazing Cityn kohdalla se tarkoitti jo aiemmin kehittelyn alla olleiden, kiireiden alle hautautuneiden tuotteiden pikaista viimeistelyä: kuluttajille suunnattuja kaupunkikävelyitä eri teemoilla sekä luokille suunnattuja ulkoilmaseikkailuja. Työnantajat ovat ostaneet omaehtoisia kaupunkikävelyitä työntekijöilleen yhteisten tykypäivien korvikkeeksi ja koulut luokkaretkien.

Laput pois silmiltä

Uusien tuotteiden ansiosta ohjelmapalvelukauppa on pyörinyt myös poikkeusvuonna, mutta töitä tulevan ennakoimiseksi tarvitaan silti koko ajan lisää. Närvänen on käynyt yrittäjän urallaan useampaan otteeseen hakemassa vauhtia TAKKin opintojen ääreltä ja kertoo saaneensa apuja erityisesti suunnittelun äärelle pysähtymiseen.

- Tulevaisuuden askelmerkkejä tulee tehtyä, kun joku pysäyttää pohtimaan ja vähän potkii eteenpäin. Laittaa kynän käteen ja paperin eteen, Närvänen kuvaa.

- Koulutuksissa olen huomannut menneeni kiireisessä yrittäjän arjessa laput silmillä, ajautuneeni asiasta toiseen.

Närvänen on suorittanut TAKKissa yrittäjän ammattitutkinnon, tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon sekä viimeisimpänä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Närvänen päätyi aikanaan yrittäjän uralle kyllästyttyään teollisuuden myyntitöihin ja hakeuduttuaan eräopaskoulutukseen. Miehen yritys keskittyi aluksi luontomatkailuun, mutta suuntautui sittemmin kaupunkiin, jossa asiakkaat olivat helpommin saavutettavissa.

- Suosittelen yrittäjyyttä kaikille, joilta löytyy riskinottokykyä, Närvänen summaa.
- Kannattaa tutustua realiteetteihin ennen aloittamista ja miettiä tarkkaan, missä asiakkaat ovat ja mikä heitä kiinnostaa. Asiakkaat ovat hyvin kriittisiä tänä päivänä.

Tilaa uutiskirje!

Valitse kiinnostavat aiheet ja tilaa!