Lähihoitaja tekee merkityksellistä työtä

Aleksi Hienonen kouluttautuu alalle, jossa saa auttaa ihmisiä.

– Tein tarjoilijan töitä parikymmentä vuotta, alan vaihtoa olin miettinyt jo kauan. Työuupumus vaivasi eikä työ tuntunut enää omalta. Kaveri patisti hakemaan hoitoalan koulutukseen.

Hienonen haki hoiva-avustajan oppisopimuskoulutukseen, joka alkoi keväällä 2021 ja päättyi toukokuussa 2022. Tiedon nälkä sekä halu työllistyä alalle saivat hänet jatkamaan lähihoitajan oppisopimuskoulutuksessa. Hän saa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon valmiiksi loppuvuonna 2023.

Käytännönläheistä opiskelua

– Opiskelu TAKKissa on joustavaa. Saan lisäopetusta matematiikassa, joka on minulle haastavaa.

Teoria ja käytäntö rytmittävät työviikkoa. Lähiopetusta on 1–2 päivänä, muut päivät ovat työpäiviä. Hienosen oppisopimuspaikka on Koivupirtti, jossa hän on työsuhteessa.

Työnantaja vastaa työpaikalla tapahtuvasta ohjauksesta. Opiskelijalla on oma ohjaaja sekä varaohjaaja, mutta kaikki työkaverit auttavat.

– Parasta työssä on, kun saan yhteyden asukkaaseen. On mukavaa tehdä yhdessä asioita, joista asukkaat pitävät. Sekin palkitsee, kun saan jonkun liikkeelle vuoteesta.

Hienosen mukaan lähihoitajan työ sopii sellaiselle, joka osaa jättää työasiat työpaikalle. Myös empaattisuutta, sosiaalisuutta, tarkkuutta, mukautumiskykyä sekä oikeudenmukaisuuden tajua tarvitaan.

Tarina on alunperin julkaistu Sauma-lehdessä 2022-2023. 

Tilaa uutiskirje!

Valitse kiinnostavat aiheet ja tilaa!