Kaapelikelavaunu TAKKin sähkökentälle

29.11.2016

JKS-products Ltd ja Suomen Kaapelitarvike Oy toimittivat Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen sähkökentälle huippuvarustellun kaapelikelavaunun.

Kaapelikelavaunuja käytetään sähkölinjojen rakentamisessa kaapelikelojen kuljetukseen ja asennustöihin. TAKKille koulutuskäyttöön räätälöidyssä vaunussa on hydrauliikalla toimiva putkikäärmepukki, kelan pyörityslaitteisto, kelannosto ja tukijalat sekä öljynlauhdutin. Voima hydrauliikan käyttöön saadaan Hondan 13 hevosvoimaisesta polttomoottorista.

Poikkeuksellisen monipuolisen varustelun ansiosta vaunu soveltuu maakaapeleiden ja ilmajohtojen asennusten lisäksi televerkoissa käytettävien mikrokuituputkien asentamiseen. Vanhojen linjojen purku onnistuu myös.

JKS-productsin toimitusjohtaja Pasi Järvikuona kertoo, että samanlaista kaapelikelavaunua esiteltiin ja testattiin jo keväällä 2016 TAKKin sähkökentällä järjestetyillä laatupäivillä. Kävi selväksi, että vaunu täydentäisi sähköverkostoalan oppimisympäristöä oleellisesti.

Vaunu mahdollistaa asennustöiden harjoittelun samalla tavalla kuin ne tehdään oikeilla työmaillakin, Järvikuona kiteyttää sähkökentälle sijoitetun vaunun merkityksen koulutuksessa.

Kyseinen kelavaunu on nähtävillä Verkosto-messuilla 25.-26.1.2017 Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa Suomen kaapelitarvikkeen osastolla. TAKKin sähköala on myös mukana. Tervetuloa morjenstamaan!


JKS-products Ltd on kaapelivaunu- sekä verkonrakennuslaitteiden valmistaja, jonka tuotteita Suomen Kaapelitarvike Oy edustaa. Suomen Kaapelitarvike on erikoistunut alan tarvikkeiden myyntiin, maahantuontiin ja kehittämiseen. Valikoimiin kuuluvat verkonrakennuslaitteet, kaapeli- ja ilmajohtovarusteet, työvälineeet sekä asentajien turvavarusteet. Edustettuina ovat JKS:n lisäksi muun muassa Sibille Famecan tuotteet. 

Lue lisää sähköalasta