Tapahtumat

Konepajamittauksen täydennyskoulutus alkaa Ylöjärvellä

Uutiset
TAKKin ja Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n yhdessä toteuttama konepajamittauksen pilottikoulutus käynnistyy 15.5. Ylöjärvellä. Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen JOTPA:n rahoittama hanke kiinnostaa yrityksiä. Ensimmäiseen toteutukseen on ilmoittautunut 21 henkilöä, ja jatkoa on luvassa.

Mittauskoulutuksille on kysyntää. Syksyllä 2023 tehdyssä valmistavan teollisuuden yhteistyöfoorumin yritystarvekyselyssä nousi selkeästi esille tarve koulutukselle. 

-  Kysyntä ylitti kaikki odotuksemme. Nyt Ylöjärvellä on alkamassa jo kaksi koulutusta, toinen toteutus alkaa 20.5., ja vastaavia koulutuksia on suunnitteilla myös muihin Pirkanmaan kuntiin, kertoo TAKKin projektipäällikkö Armi Hyvönen.

Koulutuksen tavoitteena on hallita konepajamittauksen perusteet. Koulutuksen sisältö ja kesto räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan joustavasti.

-  Vastaanotto kone- ja metallialalta on ollut lämmin ja kiinnostunut. Yritysten kiireisillä esimiehillä on ollut aikaa keskustella tarjottavan koulutuksen mahdollisuuksista, kiittelee Hyvönen.

Koulutuksella täsmäosaamista

Koulutuksessa on kolme yhteistä kokoontumista. Ensimmäinen koulutus alkaa orientoinnilla 15.5. ja seuraavat tapaamiset ovat syyskuussa. Valmennuksessa vaihdetaan kokemuksia ja varmistetaan yksilöllinen onnistuminen. Koulutuspäivien välissä on tehtäviä, joiden tavoitteena on osaamisen syventäminen.

Mittauksia harjoitellaan valmistavassa teollisuudessa käytössä olevilla käsimittalaitteilla. 

- Mittaamiseen tuo haasteita monesti mitattavan kohteen muoto, huonot mittausasennot, olosuhteet, huono valaistus, lämpötilaerot ja mittalaitteen oikea valinta, kertoo kouluttaja Sami Aaltonen.

Koulutuksen käytyään osallistuja mm. osaa arvioida mittaustuloksia ja mittausepävarmuuksia sekä ymmärtää raportoinnin ja arvioinnin tärkeyden niin laadullisesti kuin luotettavuuden kannalta. 

Maksuton koulutus on suunnattu teollisuuden alan yrityksissä perusmittauksia tekeville tai tehtäviin siirtyville koneistajille, tarkastajille, laadunvalvojille ja työnopastajille.

- Koulutus sopii kaikille, jotka tekevät mittauksia konepajassa. Kokenut ammattilainenkin voi oppia uutta ja ennen kaikkea voi rikastuttaa kokemuksillaan muiden oppimista. Ole aina valmis oppimaan uutta, kannustaa Aaltonen.