Uutiset

Loistoduuni esitteli avoimia työpaikkoja Kauppakeskus Ratinassa

Uutiset
Loistoduuniin!-rekrytointitapahtuma järjestettiin jälleen ja tällä kertaa Kauppakeskus Ratinassa. Tilaisuudessa oli mukana Ratinassa toimivia yrityksiä, kuten JYSK Oy, Synsam, Burger King, Subway, Robert´s Coffee, Hesburger ja H&M.

Kauppakeskuksen toiminta vaatii eri alan osaamista. Liikkeiden, kahviloiden ja ravintoloiden pyörittämisen lisäksi kauppakeskusta siistitään ja vartioidaan. Securitaksen osastolla Ville kertoo vartijan työstä.

- Päivät ovat erilaisia, töitä riittää ja työ on mielenkiintoista. Työtä voi tehdä kauppaympäristössä, piirivartioinnissa, sairaalassa, aulapalveluissa, paljon erilaisissa paikoissa, Ville luettelee.

Vartijan työssä on varmasti apua hyvästä kunnosta.

- Kyllä vähän heikommallakin peruskunnolla pärjää, Ville vakuuttaa. Enemmän se on omasta pääkopasta ja puhetaidoista kiinni ja tietenkin siitä, millaisiin työtehtäviin ajautuu. Esimerkiksi Ratinassa Securitaksen työntekijöitä on töissä infopisteellä ja järjestyksenvalvojina.

TAKKin turva-alan koulutussuunnittelija Sami Heino on samoilla linjoilla Villen kanssa.

- Alalla on monta eri tehtävää. On tehtäviä ihmisten parissa, jolloin hyvät vuorovaikutustaidot korostuvat ja sitten on myös tehtäviä, joissa ei olla paljon ihmisten kanssa tekemisissä, kuten valvomotyötä. Alan vahvuus on, että monenlaiselle tekijälle löytyy paikka.

TAKKissa voi opiskella mm. turvallisuusalan ammattitutkinnon. Tutkinnon suorittaneet työllistyvät esimerkiksi vartijan, reseptionistin, järjestyksenvalvojan, arvokuljettajan, henkivartijan tai turvatarkastajan tehtäviin.

Siivoojan ei tarvitse välttämättä olla aamuvirkku

Winclean Oy:n myyntipäällikkö Pia Räsänen kertoo, että he siivoavat kauppakeskuksen yleisiä tiloja ja sen lisäksi heillä on myymäläkohteita asiakkaina. Räsäsen mukaan alan töitä voi tehdä monipuolisesti.

- Joku tykkää siivota aina samantyyppistä kohdetta ja toinen haluaa paljon vaihtelua. Tällöin kiertävän siivoojan rooli, jossa työkohteet vaihtelevat työpäivän aikana, on hyvä. Meillä voi tehdä kaikkea muuta paitsi kotisiivousta. Asiakaskohteita on laidasta laitaan, mikä on yksi tämän alan rikkaus.

Pitääkö siivoojan olla aamuvirkku?

- Luojan kiitos ei, en olisi koskaan työllistynyt tälle alalle, jos se siitä olisi kiinni, Räsänen nauraa. Siivoustyötä tehdään kaikkina vuorokaudenaikoina. Työajat riippuvat asiakaskohteesta. Joissain kohteissa työtä voi tehdä, kun henkilökunta on paikalla ja osassa työ on tehtävä heidän toiminta-aikojen ulkopuolella.

Subwayhin ei kyllästy koskaan

Ravitsemisalaa Loistoduunissa edustivat mm. Pancho Villa, Subway ja Robert´s Coffee. Pancho Villan Taru Haapala kertoo, että he etsivät Ratinan toimipisteelle kesäkokkia, ja haussa on myös muita avoimia paikkoja ympäri Suomen.

- Olimme Loistoduunissa mukana myös viime kerralla. Kokemus oli todella positiivinen. Hakemuksia tuli paljon ja ihmisten kanssa pääsi juttelemaan.

Loistoduuneissa on avoimia työpaikkoja työuran eri vaiheissa oleville hakijoille. Robert´s Coffeen Tampereen aluepäällikkö Eva Tuomisen mukaan he kouluttavat henkilökunnan hyvin, joten alan uudet tulokkaat ovat tervetulleita.

- Ainoa asia, jonka perään kyselemme, on hygieniapassi.

Hygieniapassi on lain edellyttämä todistus, joka tarvitaan työpaikoissa, joissa käsitellään elintarvikkeita. TAKKissa voi suorittaa hygieniapassin.

- Järjestämme koulutuksia ja testejä, kertoo yrityspalvelupäällikkö Rosa Hyvönen. Hygieniapassin voi suorittaa myös englannin ja ruotsin kielellä, Hyvönen jatkaa.

Subwayn pisteeltä löytyy Johanna Lehtola ja Ella Mäkelä. Lehtola kertoo, että Loistoduuni on herättänyt paljon mielenkiintoa ihmisissä.

- Töitä on käyty kyselemässä. Haemme kesäksi työntekijöitä monenlaisilla sopimuksilla. Voi tehdä enemmän töitä tai sitten vähemmän.

Lehtola ja Räsänen ovat molemmat työskennelleet Subwayssä viisi vuotta ja toimivat nyt apulaisravintolapäällikköinä. Heidän mukaansa etenemismahdollisuudet ovat hyvät.

- Tulin Subwayhin ensin TET:iin, sitten kesätöihin ja sen jälkeen olen edennyt, kertoo Mäkelä.

Lopuksi tärkein kysymys: kyllästyykö Subeihin, jos on töissä Subwayssa?

- Subit on siitä hyviä, että täytteitä on paljon erilaisia. Ei niihin ainakaan viidessä vuodessa ole kyllästynyt, nauraa Mäkelä.

- Meillä on myös wrappeja ja salaatteja, joten aina ei tarvitse leipiä syödä, komppaa Lehtola.

Pelko on osoitettu aiheettomaksi. Kannattaa siis hakea Lehtolan ja Mäkelän työkaveriksi.

Kaksi naista näyttää rekrymainosta TAKKin Loistoduunissa

Subwayn Johanna Lehtola ja Ella Mäkelä hakevat Loistoduunissa työkavereita.

Kaksi naista juttelee miehelle TAKKin Loistoduunissa.

Pia Räsänen (keskellä) kertoo, että Winclean Oy siivoaa Ratinan Kauppakeskusta.

Mies puhuu naiselle TAKKin Loistoduunissa

Villen mukaan vartijan ammatti on monipuolinen.