Uutiset

Metalli- ja sähköalojen Loistoduunissa oli avoimia työpaikkoja, makkaraa ja hyvä pöhinä

Uutiset
Metalli- ja sähköalojen Loistoduuniin!-rekrytointitapahtumaa vietettiin Nirvan kampuksella sateisena torstaina 14.3. Tunnelma oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ankea. TAKKin sähköhalli täyttyi valmistavan teollisuuden, sähköverkko- ja sähköasennusaloista kiinnostuneista hakijoista, alojen työnantajista ja positiivisesta pöhinästä.


Tiivisteitä Tampereen Jankassa valmistavan TT Gasketsin Anna Kangasniemi kertoo, että he ovat ensimmäistä kertaa mukana Loistoduunissa. 

- Tunnelma vaikuttaa tosi hyvältä, ihana puhina käynnissä jo heti alusta asti, joten vaikuttaa erittäin positiiviselta tapahtumalta. 

Kangasniemi ja hänen kollegansa Hanna Lehtonen osallistuvat Loistoduuniin pääasiallisesti TT Gasketsin kesää ja kausirekryä ajatellen.

- Lisäksi meillä on harjoittelupaikkoja tarjolla. Olemme myös aina kiinnostuneita hyvistä tekijöistä, joten hakemuksia voi lähettää, vaikka avoimia paikkoja ei olisi ilmoitettu.

Neljättä kertaa tapahtumassa mukana ollut Masor Works Oy:n Sami Kyssä on aistinut saman tunnelman.

- Loistoduunissa on hyvin pöhinää ja paljon kiinnostunutta porukkaa, jengi pysähtyy katsomaan, mitä me teemme.

Kyssä kertoo, että Masor Works hakee Loistoduunissa kokoonpanijoita, asentajia ja työnjohtajaa.
 
- Meillä on Nokialla halli, jossa touhutaan vaihteenkääntölaitteiden huollon parissa. Kaikki Suomen vaihteenkääntölaitteet tulevat Nokialle, jossa huollamme ne. Teemme myös vuosihuoltoja energialaitoksille, ja asiakkaisiimme kuuluu mm. kaikki Suomen ydinvoimalat ja perusvoimalaitoksia, kuten Tampereen Sähkölaitos ja Vantaan Energia.

Loistoduuni on parempi kuin lehti-ilmoitus

Loistoduuniin-tapahtumat ovat ilmaisia osallistujille ja näytteilleasettajille. Vesa Klinge kertoo, että on tullut metalli- ja sähköalojen Loistoduuniin etsimään Koneistus Veljekset Alho Oy:lle koneistajaa. Klingen mukaan työtilanne on hyvä. 

- Koneistajista ja sorvareista on ääretön pula tällä hetkellä. Jos katsoo Duunitorin sivulle, siellä on 40 ilmoitusta Pirkanmaalle.

Klinge kehuu Loistoduunia erinomaiseksi tavaksi kohdata potentiaalisia työnhakijoita. 

- Loistoduunissa tapaan henkilökohtaisesti hakijan ja pystyn kertomaan, mitä asiakasyritykseni tarjoaa. Tätä ei voi laittaa lehti-ilmoitukseen. Tämä on erinomainen tilaisuus kohdata hakija kasvotusten.

Koneistus Veljekset Alho Oy toimii Tampereen lähikunnassa Vesilahdella.

- Työpaikka on keskellä ei mitään, joten lehti-ilmoituksella ei saavuta mitään. Haen koneistajaa TAKKin Loistoduunista, koska TAKK kouluttaa, ja on jo vuosia kouluttanut koneistajia, joten TAKKin kouluttajat tuntevat alan ihmisiä. On äärimmäisen tärkeää, että haussa onnistutaan, koska kyseessä on henkilömäärältään pieni yritys. 

Voimajohtoasentajalla on hyvät työnäkymät

Loistoduunissa järjestettiin opastettuja kierroksia TAKKin sähkökentälle. Sähkökenttä on iso ulkoalue Nirvan kampuksella, jonka tunnistaa korkeista sähkömastoista. Kierrosta isännöinyt sähköalan kouluttaja Jukka Porkka kertoo, että voimajohtoasentajille on hyvin töitä tarjolla. Porkan mukaan työ ei välttämättä vaadi sähköalan osaamista.

- Työ on perusrakentamista, on alumiinia, rautaa, teräsbetonia, Porkka luettelee. 

Millaiselle henkilölle työ sopisi?

- Täytyy viihtyä ulkona, olla kädentaitoja, kaikki rakentamiseen liittyvä auttaa, myös sähköalan osaaminen auttaa ja halu tehdä keikkatyötä, koska työssä pitää matkustaa. Lisäksi työhön hakeutuvalle on aika tiukat terveystarkastukset, koska työssä kiivetään korkeisiin mastoihin.

Voimajohtoasentajalla ei siis saa olla korkean paikan kammoa, mutta työnäkymät ovat hyvät, monessakin mielessä.

Hyvät työnäkymät olivat myös sähkökenttäkierrokselle osallistuneen Hannu Inkisen mielessä. Hän kertoo tulleensa Loistoduuniin, koska haluaa hakeutua sähköalalle. 

- Olen hakenut TAKKissa toukokuussa alkavaan sähköasentajan koulutukseen. Jos pääsen koulutukseen, haluaisin suuntautua energiasektorille. Nyt rakennetaan kovasti uutta tuuli- ja aurinkovoimaa, joten työnäkymät olisivat hyvät. 

Myös reissutyö houkuttelee.

- Olen opiskellut TTY:llä sähkötekniikkaa, mutta insinööripuoli ei ole niin kiinnostavaa kuin käytännönläheisempi työ. Työ olisi reissutyötä, kun uutta voimalaa laitetaan pystyyn, joten työ pysyisi mielekkäänä, kun pääsee vähän reissaamaan ja paikat vaihtuvat.

Sähkökenttäkierroksen viimeinen etappi on makkarakoju, jossa Tampereen Lihajaloste Oy:n Kari Jokinen huolehti vieraiden verensokerista. 

- Itse olen ensimmäistä kertaa grillaamassa makkaroita Loistoduunissa, mutta Tampereen Lihajaloste on ollut mukana ennenkin. Tuuraan tilapäisesti poikaani, kertoo Jokinen makkaroiden kääntämisen ohessa.

Torstaina ei välttynyt sateelta, mikäli halusi makkaraa. Sade ei kuitenkaan lannistanut tapahtuman osallistujia. Makkarat menivät hyvin kaupaksi ja tunnelma oli yhtä korkealla kuin sähkökentän mastot. 

Kaksi naista TAKKin Loistoduunissa.

TT Gasketsin Anna Kangasniemi (oik) ja Hanna Lehtonen kehuivat Loistoduunin tunnelmaa.

Mies esittelee työpaikkaa TAKKin Loistoduunissa.

Masor Works Oy:n Sami Kyssä hakee Loistoduunissa mm. työnjohtajaa.

Mies seisoo kädet leveästi TAKKin Loistoduuni-tapahtumassa.

Vesa Klingen mukaan Loistoduuniin osallistuminen on erinomainen tapa rekrytoida.

Mies esittelee sähkökenttää.

Jukka Porkka (vas) esittelee sähkökenttää.

Mies seisoo sähkörasioiden edessä TAKKin Nirvan kampuksella.

Hannu Inkistä kiinnostaa sähköala ja opinnot TAKKissa.

Mies tarjoilee grillimakkaraa TAKKin Loistoduunissa.

Kari Jokinen tarjoili makkaroita Loistoduunissa.