Uutiset

OAJ valitsi TAKKin Vuoden oppilaitokseksi

Uutiset
Opetusalan ammattijärjestö OAJ palkitsi Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKin Vuoden oppilaitoksena 2022. TAKK sai tuomaristolta kiitosta laajasta ja saumattomasta yhteistyöstään työelämän edustajien, opiskelijoiden, kouluttajien ja hallinnon kesken.

Onnistumisesta kertoo se, että TAKKista valmistunut suorittaa usein oppilaitoksessa myös muita koulutuksia ja työntekijöiden vaihtuvuus on vähäistä. Sekä opiskelijat että työntekijät suosittelevat oppilaitosta eteenpäin.

Työhyvinvointitoimintaa pidettiin esimerkillisen hyvänä, monipuolisena ja avoimena. Toiminnassa on keskitytty vahvistamaan niin fyysistä kuin henkistäkin hyvinvointia. Vakuuttavaa oli myös ajantasainen ja vahva tiedotus.

Toukokuun lopulla Tampereella järjestettiin jääkiekon MM-kilpailut. TAKKista MM-kisaprojektiin osallistui aktiivisesti n. 70 opiskelijaa, ja TAKKin keskustan kampuksella oli Suomen pelipäivinä kovasti säpinää.

– Kädet pystyyn, tehtiin maali! Olen tästä työyhteisöstä tosi ylpeä ja tämä tunnustus on mahtava juttu. Ottelu ja turnaus kuitenkin jatkuvat, eli noudatamme jatkuvan kehittämisen periaatteita jatkossakin, rehtori Teppo Tapani kommentoi voittoa OAJ:n tiedotteessa.

– Valinnan perustelut vahvistavat, että olemme onnistuneet tavoitteissamme mm. työnantajana henkilöstön hyvinvoinnin tukemisessa, yhteistyössä työelämän ja muiden sidosryhmien kanssa sekä opiskelijoiden kiinnittämisessä yhteisöön ja toiminnan kehittämiseen.

Samaa mieltä on sähköalan kouluttaja ja TAKKin luottamusmies Jyrki Lempinen.

– Palkinnon perustelut pitävät paikkansa, eikä niihin ole lipsahtanut ylisanoja.

– TAKK on tämän palkinnon ansainnut. Työn imu on henkilöstön parissa hyvällä tolalla, mikä näkyi tuoreessa henkilöstökyselyssäkin.

Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti valittiin nyt 32. kerran

OAJ valitsee vuosittain vuoden koulun, oppilaitoksen tai päiväkodin. Tunnustus on todistus suomalaisen koulu- ja kasvatusjärjestelmän korkeasta tasosta sekä hyvinvoivasta työyhteisöstä. Tunnustuksen saa yksikkö, jonka toiminta on esimerkillistä ja jossa viihtyvät sekä opettajat että oppilaat, opiskelijat tai päiväkodin lapset.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat esittää OAJ:n valtakunnalliset piirit, opettajien ammattiyhdistykset sekä yksittäiset päiväkodit, koulut ja oppilaitokset. Myös yksittäinen henkilö voi esittää omaa työyhteisöä tai työpaikkaa.

- Voittajaksi valittujen välille oli mahdoton tehdä eroa, joten voitto jaettiin ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa, kertoo tuomariston sihteeri erityisasiantuntija Katja Järvinen OAJ:n tiedotteessa. Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailu on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1991.​​​​


Lisätietoa OAJ:n tiedotteessa.