Uutiset

Palvelualan Loistoduuni sai kiitosta osallistujiltaan - ”Täällä pääsee keskustelemaan!”

Uutiset
Viimeisimmässä TAKKin järjestämässä Loistoduuniin! -rekrytointitapahtumassa täytettiin palvelualan työpaikkoja. Uusia tekijöitä rekrytoi 25 Pirkanmaalla toimivaa palvelualan työnantajaa. Tarjolla oli puhtaus-, ravintola- ja turva-alan työpaikkoja, niin vakituisia kuin kesä- ja keikkatöitäkin.

Tapahtuma järjestettiin TAKKin Nirvan kampuksella torstaina 23.2.2023.

– Tapahtumaan tultiin kohtaamaan työnhakijoita ja työnantajia sekä verkostoitumaan. Koko ajan kävi iloinen puheensorina ja -porina. Työnantajille Loistoduuni on jo tuttu tapahtuma, ja moni kertoi että oli helppo ja ihana tulla taas mukaan, kertoo palvelualan koulutuspäällikkö Eija Järvilahti.

– On ollut hienoa nähdä, kuinka jokaisessa Loistoduunissa työnantajat ovat kehittäneet aina uusia tapoja rekrytointiin ja hakemusten lähettämiseen. 

Yrityspalvelupäällikkö Rosa Hyvönen kertoo, että jo tapahtuman aikana lähetettiin useita työhakemuksia ja sovittiin jatkohaastatteluja. 

– Tapahtumaan osallistumalla yritys voi myös lisätä tunnettuutta ja vaikuttaa työnantajamielikuvaansa, Hyvönen huomauttaa. 

Sokotel sai hakemuksia jo tapahtumassa

Sokotelin ravintolapäälliköt Riikka Koskela ja Etta Sinisalo osallistuivat Loistoduuniin!-tapahtumaan näytteilleasettajana toista kertaa. 

– Tämä oli hyvä kokemus, paljon on käynyt kiinnostunutta porukkaa. Huomasimme taas, että myös englanninkieliselle materiaalille olisi ollut enemmän tarvetta, Riikka ja Etta kertoivat.

Sokotel haki erityisesti kesäajalle tarjoilijoita, kokkeja ja baarimikkoja. Muutamia hakemuksia saatiin jo tapahtuman aikana.

Etta ja Riikka kertoivat pitävänsä tapahtumia hyvänä rekrytointitapana muun muassa siksi, että niihin työnhakijoiden on helppo tulla.

– Netti on täynnä tietoa, mutta täällä voi kommunikoida ja kysellä tarkemmin, kohdata kasvokkain, Etta tuumaa. 

”Tällaisia tapahtumia lisää!”

Loistoduuniin-tapahtumaan bussikuljetuksella saapuneet Juha ja Marja olivat tulleet etsimään Juhalle työssäoppimispaikkaa. Molemmat pitivät Loistoduunia onnistuneena. 

– Tällaisia tapahtumia lisää, ja erityisesti erityisnuorille! Täällä pääsee keskustelemaan työnantajien kanssa ja vastauksen saa heti, ei tarvitse netissä odotella. Molemmin puolin saadaan nopeammin selville, mitä kummallakin on haussa, Marja kertoo.

Juha koki saaneensa tapahtumasta paljon hyödyllistä tietoa. Mukaan oli tarttunut esitteitä eri aloista ja työpaikoista, ja tarkoitus oli jatkaa niihin perehtymistä netissä.

– Etsin työtä, jossa pääsisi tekemään käsillä, esimerkiksi kokin työ voisi olla hyvä, Juha tuumi.

TAKKin järjestämä maksuton bussikuljetus tapahtumaan sai Juhalta ja Marjalta kiitosta.
 

Riikka Koskela ja Etta Sinisalo seisovat esittelypöytänsä takana, Sokotel-julisteiden edustalla.

Sokotelin ravintolapäälliköt Riikka Koskela ja Etta Sinisalo olivat tyytyväisiä päivän kulkuun. Työhakemuksiakin oli jo vastaanotettu.