Uutiset

SOL Palveluille uusia työntekijöitä rekrytoivalla koulutuksella

Uutiset
Rekrytoiva koulutus oli SOL Palvelut Oy:lle ensimmäinen laatuaan. Koulutuspilotti osoittautui hyväksi väyläksi löytää uusia työntekijöitä puhtauspalvelualan tehtäviin. Molemmilla osapuolilla - yrityksellä ja opiskelijalla - on koulutuksen ns. pitkän koeajan aikana mahdollisuus todeta soveltuvuus ja motivaatio alalle.

Reilun kolmen kuukauden koulutukseen valittiin 9 opiskelijaa, jotka kaikki suorittivat tavoitteena olleen tutkinnon osan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta. Heistä suurin osa työllistyy vastuukouluttaja Anja Ahlgrenin mukaan koulutuksen jälkeen SOL Palveluihin. Opiskelijapalautteet pilottikoulutuksesta olivat hyviä. Sekä työssäoppiminen SOL Palveluiden työkohteissa että tietopuolinen opetus TAKKissa koettiin hyväksi:

”Koulutus vastasi käsitystäni työstä, vaikken aluksi hahmottanut siivoojan työtä tällaiseksi. Kuitenkin nyt sitä tehtyäni tämän ajan, olen ymmärtänyt, mitä työ vastaa. Työ on Taysissa miellyttävää ja antaa rytmiä elämään. Odotan kovasti, että kanssani tehdään työsopimus, josta alussa oli puhe.”

”Koulutus oli selkeä ja hyvin järjestetty. Työpaikalla ohjaaja ammattitaitoinen ja ystävällinen, helppo kysyä neuvoa. Pidin oman siivousalueeni monipuolisuudesta.”

Pilottikoulutuksen tavoitteena oli kouluttaa uudella mallilla Pirkanmaan alueelle uusia monipalvelutyöntekijöitä ja siivoojia riittävän työvoiman varmistamiseksi sekä lisätä alan työpaikkojen tunnettuutta. Hyväksi havaittua koulutusta jatketaan SOL Palveluiden kanssa nonstop-mallilla, joustavalla sisäänotolla ja jatkuvalla haulla. Koulutus on parhaillaan haettavana TE-palveluiden ja TAKKin nettisivuilla.

Rekrytoivat koulutukset

SOL Palveluiden kanssa järjestetty rekrytoiva koulutus toteutettiin opetus- ja kulttuuriministeriön TAKKille myöntämällä valtionosuusrahoituksella. Rekrytoivasta koulutuksesta ei aiheudu yritykselle kuluja vaan valtionosuus kattaa kustannukset kokonaisuudessaan. Valtionosuusrahoituksen edellytyksenä on, että koulutuksen aikana suoritetaan ammatillinen tutkinto tai osatutkinto.

Vastaavia koulutuksia on järjestetty kevään aikana myös useiden muiden yritysten kanssa, mm. Pirkanmaan Voimian, HH-kiinteistöpalveluiden sekä ISS Palveluiden kanssa. Parhaillaan on haettavana hoiva-alan tehtäviin suuntaavat rekrytoivat koulutukset Nokian kaupungille ja Esperi Carelle sekä uudet aloitukset SOL Palveluille ja Pirkanmaan Voimialle.

Haussa olevat rekrytoivat koulutukset

Lisätietoa rekrytoivista koulutuksista TAKKin yrityspalvelusta ja yrityspalvelupäällikkö Armi Hyvönen, puh. 044 7906 310, armi.hyvonen@takk.fi

Kesäkuussa juhlittiin useista eri SOL:n ja TAKKin yhteistyönä toteutetuista koulutuksista valmistuneita. Rekrytoivan koulutuksen lisäksi valmistui mm. oppisopimusopiskelijoita sekä työpaikkaohjaajia.

Kesäkuussa juhlittiin useista eri SOL:n ja TAKKin yhteistyönä toteutetuista koulutuksista valmistuneita. Rekrytoivan koulutuksen lisäksi valmistui mm. oppisopimusopiskelijoita sekä työpaikkaohjaajia.