Uutiset

Sosiaali- ja puhtauspalveluala starttasi Loistoduunit käyntiin

Uutiset
Vuoden ensimmäinen Loistoduuniin!-rekrytointitapahtuma järjestettiin TAKKin Tampereen valtatien kampuksella 29.1. Tapahtumassa 17 eri Pirkanmaalla toimivaa työnantajaa esitteli toimintaansa ja työmahdollisuuksiaan. TAKK tarjosi puitteiden lisäksi tietoa koulutusmahdollisuuksista, viihdytti vieraita onnenpyörällä ja tarjosi suussa sulavaa pullaa.

Sote- ja puhtauspalvelualan työmahdollisuudet saivat sankoin joukoin väkeä liikkeelle Loistoduuniin. Treili Oy:n Juha Laakso ja Iines Haavisto kertovat, että sosiaali- ja terveysala työllistää hyvin. 

- Meillä on kaikkea tarjolla: kesätöitä hoivakodissa ja mielenterveyspalveluissa, määräaikaista ja osa-aikaista työtä, vakituistakin työtä kannattaa aina kysyä, on töitä lähihoitajille ja sairaanhoitajille, Laakso luettelee.

Loistoduunien vanha konkari TampereMissio on samoilla linjoilla. Jaana Kousa ja Emma Sireeni kertovat, että heillä on alkanut kesätyöhaku, mutta jatkuvaa hakuakin on esimerkiksi sijaisille.

Suora palaute tulee heti

Loistoduunissa oli edustettuna myös Tampereen lähikunta Lempäälä. 60-luvulla toimintansa aloittanut Lempäälän Kotokampus tunnettiin aiemmin nimellä Lempäälän Ehtookoto ry. Kotokampuksen uudelleenbrändäyksestä kertoo luovan toiminnan ohjaaja Katja Federley.

- Meillä on tarjolla kesätöitä lähihoitajille, sairaanhoitajille ja hoiva-avustajille. Kotokampus on uudenlainen ja virkeä paikka, jossa ikäihmisille järjestetään vireää toimintaa, kuten esimerkiksi konsertteja, juhlia ja karaokea. Joka päivä järjestetään viriketuokio, jossa on esimerkiksi jotain aktiivista tekemistä, musiikin kuuntelua ja vaikka muistelua, kertoo Federley.

Federley on tehnyt hoitotyötä 30 vuotta. Mikä on saanut pysymään alalla pitkään?

- Jokainen päivä on erilainen. Ikäihmisten kanssa suora palaute tulee heti, niin hyvässä kuin pahassa. Tässä työssä saa todella nähdä työn merkityksen. Lisäksi olen 70-luvun lapsena lojaali, joten olen jäänyt alalle, kun sen kerran valitsin, Federley pohtii.

Sadoittain pullaa ja litratolkulla kahvia

Loistoduuni-tapahtumien järjestelyihin osallistuu niin oppilaita kuin TAKKin henkilökuntaa monilta eri koulutusaloilta. Ajankohtaisen koulutustiedon lisäksi vieraille tarjotaan kahvia, teetä ja pullaa. Tarjottavat ja kahvilan pyörittämisen hoitaa TAKKin opiskelijat.

- Pullia on varattu 200 kappaletta, kertoo matkailu- ja ravitsemisalan kouluttaja Kastanja Ruokokoski. Kahvia keitetään viisi ja kymmenen litraa vetäviin perkolaattoreihin, joten kahviakin on varauduttu keittämään 200 kupillista.

Loistoduunit ovat suosittuja tapahtumia, mutta mitä jos pullia ei menekään varattu määrä?

- Yli jääneet pullat pakastetaan, mitään ei heitetä roskiin. Pakastettuja pullia voi käyttää koulutuksessa. Niistä voi tehdä esimerkiksi pappilan hätävaraa, pullavanukasta tai köyhiä ritareita.

Herkulliset voisilmäpullat näyttivät menevän hyvin kaupaksi, joten nähtäväksi jää, kuinka monta pullaa päätyy uusiokäyttöön.
 

Takkin kouluttaja ja kolme opiskelijaa esittelevät pullia kahvilassa.

TAKKin kouluttaja Kastanja Ruokokoski ja opiskelijat Mostafa Hamdawi (vas), Ahmed Al-Bajaati ja Khallo Khalil kestitsivät vieraita Loistoduunissa.

Nainen ja mies esitteet kädessä TAKKin rekrytointitapahtumassa.

Treili Oy:n Iines Haavisto ja Juha Laakso esittelivät Loistoduunissa avoimia työmahdollisuuksia.

Kaksi naista kertomassa työmahdollisuuksista TAKKIn Loistoduunissa.

Kotokampuksen fysioterapeuttina työskentelevä Suvi Tiilikainen (vas) kertoo, että Kotokampuksella on oma pesula, ravintola ja kuntosali. Oikealla luovan toiminnan ohjaaja Katja Federley.

TampereMission Jaana Kousa ja Emma Sireeni kertovat, että TampereMissio on ollut monta kertaa mukana Loistoduunissa.