Uutiset

Sosiaali- ja terveysalan ensimmäinen tilauskoulutusryhmä valmistui

Uutiset
Kahden vuoden kova työ palkittiin, kun kenialaiset lähihoitajaopiskelijat juhlivat valmistujaisiaan 6.10.2023 Kulttuuritalo Laikussa. Kenialaiset ovat TAKKin ensimmäinen kokonaisen tutkinnon suorittanut tilauskoulutusryhmä.

TAKK järjestää tilauskoulutuksia EU:n ulkopuolisista maista tuleville ryhmille. Pääpaino on sote-, ravintola-,  ja puhdistuspalvelualalla, mutta opiskelijoita on tullut myös teollisuuteen. 

Sosiaali- ja terveysalan ensimmäiseen tilauskoulutukseen valittiin hoiva-alalle soveltuvia ja alasta kiinnostuneita hakijoita. Heidän motivaatiota, lähtötaitoja ja englannin kielen osaamista testattiin ennen koulutukseen hyväksymistä. Lähihoitajakoulutukseen kuului koko tutkinnon suorittamisen ajan suomen kielen opiskelua, ja kenialaiset myös suorittivat näyttötutkintonsa suomeksi.

Ensimmäinen tilauskoulutusryhmä oli menestys. Oppilaat valmistuivat keskimääräistä paremmilla arvosanoilla, ja kaikki kaksikymmentäkuusi vastavalmistunutta ovat työllistyneet hoiva-alalle.

Juuri lähihoitajaksi valmistunut Albertt Kemboi kertoi, että hän aikoo jatkaa opintojaan opiskelemalla tulevaisuudessa sairaanhoitajaksi. Kemboista on myös tärkeää, että hän auttaa omalta osaltaan suomalaisen hoiva-alan työvoimapulaa. 

Naurun, laulun ja ilon juhla

Tunnelma oli katossa, kun suomalaiset ja kenialaiset yhdistivät voimansa juhliakseen valmistujaisia. Tilaisuuteen pystyi osallistumaan etäyhteydellä, joten kaukana olevat omaiset pääsivät myös mukaan. 

Ohjelmassa oli arvokkaita vieraita niin Suomesta kuin Keniasta. Puheita pitivät muun muassa TAKKin rehtori Teppo Tapani, Tampereen apulaispormestari Ilkka Sasi, kenialaisen yhteistyökumppanin Max Global Groupin toimitusjohtaja Cornelius Kiplagat sekä kolmelle opiskelijalle oppisopimuspaikat tarjonneen Sastamalakodin toiminnanjohtaja Milla Musakka.
 
Iloinen juhla oli täynnä tanssia ja laulua, mutta myös haikeutta oli ilmassa. Kahden vuoden intensiivinen suomen ja hoiva-alan opiskelu sai arvoisensa päätöksen, kun opiskelijat saivat todistuksensa ja lukivat lähihoitajan lupauksen suomen kielellä.