Uutiset

TAKKissa on koulutettu osaajia 60 vuotta

Uutiset
TAKK täyttää tänä vuonna pyöreitä. Juhlavuosi startataan ystävänpäivänä teemalla "Ammattilaisen paras ystävä vuodesta 1962".

Merkkivuosi tulee näkymään erityisesti sosiaalisessa mediassa. Julkaisemme tarinoita vuosien varrelta Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä ja Twitterissä hashtagilla #TAKK60. Vuosi tuo mukaan myös monenlaista muuta mukavaa.

60 kasvun vuotta

TAKKin tarina on käynnistynyt koneistuksesta vuonna 1962 ja jatkui seuraavana vuonna levy- ja hitsausosaston perustamisella. Toiminta on 60 vuoden aikana kasvanut aimo harppauksin. Vuonna 1962 opiskelijoita oli 10, viime vuonna reilut 11 000. Työntekijöitä talossa oli perustamisvuonna kolme, kun vuonna 2022 TAKKilaisia on noin 250.

Koulutusalojen ja koulutustarjonnan määrä on kasvanut; yhden alan kouluttajasta on tullut monialainen ammatillinen oppilaitos. Tänä päivänä koulutusta tarjotaan 80 eri tutkintoon, ja lisäksi valikoimissa on lisä- ja täydennyskoulutusta. TAKKin erikoisuutena ovat erilaiset rekrytoivat koulutukset, joita toteutetaan joustavasti yhdessä työnantajien kanssa.

Työvoimakoulutus oli pitkään toiminnan vankka kivijalka, mutta 2020-luvulle tultaessa sen rinnalle ovat kirineet muut koulutusmuodot: oppisopimuskoulutus ja omaehtoinen koulutus.  Vuonna 2021 oppisopimuskoulutus nousi ohitse muiden.

TAKKin valtti on tiivis työelämäyhteys

Kautta vuosikymmenten on pysyvää ollut tiivis yhteys pirkanmaalaiseen elinkeinoelämään, ja opetuksessa on korostunut työn kautta oppiminen sekä henkilökohtainen opetus ja ohjaus. Opiskelut on voinut aloittaa joustavasti ympäri vuoden, ja koulutuksia on toteutettu ja toteutetaan yhteistyössä yritysten ja muiden työnantajien kanssa. Erityisesti viime vuodet ovat olleet vauhdikkaan kasvun aikaa yrityskohtaisissa koulutusten täsmätoteutuksissa.  

Liity seuraan kuulemaan tarinoita vuosikymmenten varrelta!

Jos haluat jakaa oman tarinasi TAKKin kanssa, ota yhteyttä: viestinta@takk.fi

Katso, mitä saimme ystävänpäivän kunniaksi TAKKilaisten ja opiskelijoiden voimin aikaan.