Uutiset

”Tämän kokemuksen perusteella ainakin saa töitä” – TAKKin opiskelijat luovat VIP-tunnelmaa MM-vieraille

Uutiset
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on jälleen mukana MM-huumassa. Opiskelijat suorittavat työssäoppimisjaksoja ja näyttöjä rakentamalla puitteita ja viihtyvyyttä kisojen VIP-vieraille. Ainutlaatuisessa tapahtumassa mukanaolo luo hyvät lähtökohdat työnhaulle valmistumisen jälkeen.

– Voisin veikata, että tämän kokemuksen perusteella ainakin saa töitä. Olen tosi onnellinen, että pääsin mukaan, toteaa tarjoilijaopiskelija Mohammad Shah Arefi ja kattaa viinilaseja pöytään MM-kisojen VIP-vieraita varten. 

Keväällä Mohamad lähti TAKKiin opiskelemaan matkailu- ja ravintola-alaa, kun työnhaku kahviloista ei tuottanut tulosta. Nyt hän on monien muiden TAKKin opiskelijoiden tavoin mukana järjestämässä jääkiekon MM-kisoja. 

Viimevuotiseen tapaan Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on mukana MM-kisoissa yhteistyössä Jääkiekkoliiton ja Jetsetclub Oy:n kanssa. Nokia Arenan vieressä sijaitseva TAKKin keskustakampus toimii kisojen VIP-tilana ja Jääkiekkoliiton vapaaehtoisten taukopaikkana. 

Matkailu- ja ravintola-alan opiskelijat huolehtivat VIP-vieraiden viihtyvyydestä keittiö- ja tarjoilupuolen ammattilaisten rinnalla.

– Aluksi jännitti, mutta se helpotti, koska ammattilaiset ovat olleet niin hyviä näyttämään kuinka hommat tehdään. Olemme oppineet tekemään erilaisia juomia, kaatamaan viiniä oikeaoppisesti ja tasapainottelemaan useamman lautasen kanssa, kertoo tarjoilijaopiskelija Antero Sillanpää.

– Ajattelin, että jos pärjään täällä, pärjään missä vaan. Tämä luo hyvän paineensietokyvyn, kun on todella kiire ja asiakkaita kerralla paljon. Luottamus omaan tekemiseen on kasvanut, toteaa puolestaan tarjoilijaopiskelija Hanna Rissanen.

Työelämätaitoja oppimassa

Matkailu- ja ravintola-alan opiskelijoiden lisäksi järjestelyissä on mukana myös turva-alan, kauneudenhoitoalan sekä sisustus- ja rakennusalan opiskelijoita. 

Sisustusalan opiskelijat ovat loihtineet TAKKin keskustakampukselle VIP-tunnelmaa. Seiniltä löytyy jääkiekkoteemaan sopivia kuvituksia, vieraiden ruokailutilaan on luotu tunnelmaa valaistuksilla ja harsokatolla, revontulivalot loistavat siellä täällä, baaritiski on ehostettu näyttäväksi efektimaaleilla… 

– Paljon hyödynsimme viime vuoden materiaaleja, mutta paljon olemme keksineet myös uutta, kertoo opiskelija Juuli Kurki.

Kuuden hengen sisustusopiskelijaryhmä on päässyt suunnittelemaan kaiken alusta alkaen itse. Suunnittelu aloitettiin jo tammikuussa ja rakennuspuuhiin päästiin vapun jälkeen. Samalla opiskelijat suorittavat Tilan stailaaminen -kurssin näyttöjä.

– Olemme oppineet, mitä kaikkea tällaisessa projektissa pitää ottaa huomioon. Liikkuvia osia on niin paljon! Myös tiimityöskentelyä on opittu. Sitähän meidän työmme sitten tulevaisuudessakin on – asioiden hoitamista eri alojen ammattilaisten kanssa, kertoo Iidasofia Karjalainen

– On hirveän iso juttu, että CV:stä löytyy näin iso tapahtuma, jolla on nimeäkin. Sillä voi myydä itsensä töihin, toteaa puolestaan Linda Pehkonen.

Opinnot etenevät MM-huumassa

MM-kisoja rakentaessaan opiskelijat pääsevät samalla edistämään omia opintojaan. Työskennellessään he suorittavat työssäoppimisjaksoja ja tutkintoihin kuuluvia näyttöjä. 

– TAKKin opiskelijoille kisat ovat todella hyvä mahdollisuus näyttää osaamistaan ja asennettaan töiden tekemiseen. Samalla se on tilaisuus nauttia ja kokea kansainväliseen kisatapahtumaan liittyviä elämyksiä, kertoo TAKKin kisavastaava Maria-Liisa Korolainen.

– Toivottavasti opiskelijat pääsevät imemään tästä kokemuksesta omaan tietopankkiinsa mahdollisimman paljon, toivoo VIP-tapahtumia luotsaava Timo Jutila.

– Kaikki on sujunut todella hyvin. Tämä on meille kaikille tapahtumana ainutlaatuinen.
 

Mohammad asettelee viinilaseja pöydälle, Antero odottaa takana viinilasikorillisen kanssa.

Huhtikuussa opintonsa aloittaneet Antero Sillanpää ja Mohammad Shah Arefi pääsivät heti tositoimiin tarjoilemaan MM-kisojen VIP-vieraille. Vieraat ovat tartuttaneet kisakuumetta heihinkin. ”Nyt olen todella huomannut, kuinka tärkeä tämä peli suomalaisille on”, Mohammad kertoo.

Sisustajaopiskelijat poseeraavat rakentamansa kuvausseinän edessä.

Sisustajaopiskelijat kertovat, että kisajärjestelyissä jokainen on löytänyt oman vahvuus- ja vastuualueensa.

Hanna asettelee taiteltuja servettejä pöytiin.

Hanna Rissanen haki kisajärjestelyihin mukaan once in a lifetime -kokemuksen vuoksi.

Iidasofia on nousemassa tikkaille ripustamaan verhoa, Linda pitää verhosta kiinni.

TAKKin keskustakampukselle luodaan VIP-tunnelmaa muun muassa erilaisilla tekstiileillä. Verhoja ripustamassa sisustajaopiskelijat Iidasofia Karjalainen ja Linda Pehkonen.

Timo Jutila nojaa porraskaiteeseen.

VIP-tilaisuuksia luotsaava Timo Jutila toivoo, että opiskelijat pääsevät ottamaan kisoista kaiken irti ja myös seuraamaan VIP-tiloissa järjestettäviä esityksiä.

Johanna sytyttää kaukosäätimellä tunnelmavalaistuksia ruokailutilaan.

Sisustajaopiskelijat valitsivat ruokailutiloihin valaistuksen MM-kisojen teemavärien mukaisesti.