Uutiset

Tuudo-sovellus helpottaa opiskelijan arkea

Uutiset
TAKKissa otetaan käyttöön Tuudo-sovellus. Tuudo on oppilaitoksen oma sovellus, joka kokoaa yhteen opiskelijan tarvitsemat yleiset tiedot ja toimii yhteisenä tiedotuskanavana. Tavoitteena on helpottaa opiskelijan arkea sekä parantaa opiskelijaviestintää.

Sovelluksesta opiskelijat löytävät mm. lukujärjestyksensä, opintosuorituksensa, kampusten kartat ja luokkahaun sekä keskeiset henkilöt ja palvelut. 

Tuudossa tiedotetaan opiskelijoille tärkeistä asioista ja tapahtumista. Jo ennen opintojen alkua koulutuksiin valitut opiskelijat voivat tutustua TAKKin kampuksiin ja toimintaan ”Uudelle opiskelijalle” -osiossa. Tuudosta löytyvät myös työnantajien TAKKin opiskelijoille ilmoittavat harjoittelu- ja työpaikat. 

- Tuudo otetaan nyt käyttöön, mutta kevään ajan kerätään aktiivisesti palautetta opiskelijoilta ja palvelua kehitetään palautteen pohjalta edelleen. Kevään aikana tulossa on mm. englanninkieliset sisällöt, kertoo Tuudo-vastaava, YTO-koordinaattori Satu Tasala.

- Tuudo kannattaa ladata ja ottaa käyttöön, koska se tehostaa mm. tiedotusta ja omien opintojen seuraamista.

- Sovellus on räätälöity TAKKin opiskelijoille. Käyttöönottoa edelsi Erasmus+ -hanke, jossa kartoitettiin opiskelijoiden toiveita ja tarpeita. Kun taustatyö oli jo tehty, varsinainen käyttöönottoprojekti meni sujuvasti, kehittämiskoordinaattori Tuuli Oksanen toteaa.

Tuudo löytyy oman puhelimen sovelluskaupasta. Kun sovelluksen avaa ensimmäisen kerran, valitaan oppilaitosvalikosta Tampereen Aikuiskoulutuskeskus. Tuudoon kirjaudutaan TAKKin tunnuksilla, ja jatkossa Tuudo avautuu suoraan omiin sisältöihin.

Tukea käyttöönottoon

Tuudo otetaan varsinaisesti käyttöön 18.1.2024 alkaen. Alkuvaiheessa on tarjolla apua sovelluksen lataamiseen ja käyttöönottoon.

Tuudo-ohjaukset opiskelijoille

  • torstaina 18.1. klo 9 - 14.30
    • Tampereen valtatien kampuksella Opintorilla.
    • Nirvan kampuksella info-aulan yläkerrassa.
  • perjantaina 19.1.2024 klo 12 - 15 Teamsissa, linkki löytyy opiskelijaintrasta.

Jatkossa tukea saa aina tarpeen mukaan Tuudo-vastaavalta (satu.tasala@takk.fi) ja TAKKin opiskelijapalveluista (opintoneuvonta@takk.fi).