Uutiset

Virallinen tutkintotodistus on jatkossa sähköinen

Uutiset
TAKKista tutkintoon valmistuvat saavat vuoden 2024 alusta alkaen virallisen tutkintotodistuksensa sähköisenä. Sähköinen tutkintotodistus on luotettava, tietoturvallinen ja ekologinen. Se on helppo liittää työhakemuksen tai jatko-opiskelupaikan hakemuksen liitteeksi.

Sähköinen todistus on virallinen tutkintotodistus. Sen voi halutessaan tulostaa, mutta paperikopio ei ole virallinen tutkintotodistus, vaan tutkintotodistus on virallinen vain sähköisessä muodossa. 

Sähköinen tutkintotodistus on käytössä jo useissa oppilaitoksissa. Todistukset allekirjoittaa TAKKin rehtori. Allekirjoitus tehdään Digi- ja väestötietoviraston varmenteella. Varmenne on vahvin mahdollinen, ja se hyväksytään koko EU:n alueella.

Muutos ei vaikuta ennen 1.1.2024 myönnettyihin todistuksiin: sitä ennen myönnettyjä todistuksia ei muuteta sähköisiksi.

Sähköisiä tutkintotodistuksia myönnetään aluksi vain tutkintokoulutuksista, mutta vähitellen TAKKissa siirrytään kokonaan sähköisiin todistuksiin.

Miten opiskelija saa sähköisen tutkintotodistuksen käyttöönsä?

Opiskelija saa valmistumisensa jälkeen sähköpostiinsa todistuksen latauslinkin. Linkki on voimassa 30 vuorokautta. Todistus ladataan ja tallennetaan turvalliseen sijaintiin omiin tiedostoihin esimerkiksi pilvipalveluun, tietokoneelle, ulkoiselle kiintolevylle tai muistitikulle. Todistus kannattaa tallentaa useampaan paikkaan, jotta siitä on olemassa varmuuskopio. Jokainen muokkaamaton, tallennettu kopio on virallinen tutkintotodistus.

Todistusta ei saa muokata eikä sitä kannata avata esimerkiksi Wordin muokkaustilassa. Muokkaaminen rikkoo sähköisen varmenteen.

Lisätietoa sähköisistä todistuksista löytyy OmaTAKKin opiskelijan oppaasta.