Uutiset

Yrittäjäksi matalalla kynnyksellä

Uutiset
TAKKissa on käynnistymässä koulutus, jossa koulutetaan uusia kotityöpalveluyrittäjiä. Koulutukseen voivat hakeutua yrittäjyydestä kiinnostuneet, mutta se sopii myös jo yrittäjänä toimiville. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Kotoa-kotityöpalveluyrityksen kanssa ja uusista yrittäjistä tulee Kotoa-kumppaniyrittäjiä.

Yrittäjyydestä kiinnostuneille koulutus tarjoaa matalan kynnyksen yrittäjyyteen. Kotoa-yrityksen tuen avulla saat rohkeutta oman yritystoiminnan perustamiseen.

Yrittäjänä jo toimiville koulutus tarjoaa mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaa. Oma yritys voi olla eri toimialalta, ja koulutuksen myötä se voi laajentua kotityöpalvelun tarjoajaksi.

- Ideana on, että uusi yrittäjä tai yrittäjäksi aikova saa Kotoa-yrityksen tuen yritystoiminnan aloittamiselle, sillä sparraan kumppaniyrittäjiä ja tarjoan valmiita asiakkuuksia, Kotoa-yrityksen yrittäjä Piritta Nevala kertoo.

Kotoa on siivous- ja asiakaspalvelun vahva ammattilainen, jonka toimintakonseptin ydin on asiakaslähtöinen palvelu. Asiakkaita palvellaan yksilöllisesti, ihmisläheisesti ja ennen kaikkea vastuullisesti. Työtä tehdään yleensä asiakkaiden kodeissa.

Koulutuksesta käynnistysapua

Koulutus on räätälöity Kotoa-yrityksen tarpeisiin. Koulutuksessa opiskellaan puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto tai osia siitä. Lisäksi osaamista voi täydentää yrittäjyysopinnoilla ja tehdä liiketoimintasuunnitelman, joka on edellytys starttirahan hakemiselle. Opintojen sisältö muotoutuu yksilöllisesti opiskelijan aiemman osaamisen pohjalta.

- Jos olet jo kotityöpalveluiden ammattilainen, voit tulla tekemään vain yrittäjyyden osiot. Jos olet yrittäjä, voit opiskella kotityöpalveluosaamisen. Jos olet molemmissa vasta-alkaja, voit opiskella koko ammattitutkinnon yrittäjyysopinnoilla täydennettynä, kuvailee vaihtoehtoja TAKKin koulutuspäällikkö Eija Järvilahti.

Koulutus toteutetaan omaehtoisena koulutuksena, ja se on suunnattu kaikille, joita kotityöpalveluala ja yrittäjyys kiinnostavat. Päätoimisesti yrittäjänä jo toimivat voivat opiskella oppisopimuksella omassa yrityksessään.

Lue lisää koulutuksesta ja tutkinnosta.

Kaksi naista hymyilee värikkäät siivousliinat hartioilla.

Kotoa-yrittäjä Piritta Nevala (oik.) ja Maarika Helander kannustavat Kotoa-kumppaniyrittäjäksi.