Iloa uudesta ammatista

Kirsi Vesterinen päätti vaihtaa alaa, kouluttautui uudelleen ja löysi itsensä miehiseltä alalta, kiinteistöhuollon parista. Tyytyväisyyttä ja energiaa puhkuva nainen kannustaa kaikkia alanvaihtoa harkitsevia rohkeasti koulun penkille.

- Koskaan ei ole liian myöhäistä kouluttautua uudelleen. Tein pitkään myyntityötä erilaisissa tehtävissä, mutta päiväni myyjänä tulivat täyteen. Tulin tälle alalle ikään kuin pystymetsästä, mutta en ole katunut yhtään. Päinvastoin, teen nyt työtä, josta todella pidän, Kirsi vakuuttaa.

Uutta alaa kiinteistönhuollon parista mieliville naisille Kirsillä on terveisiä.

Rohkeasti vaan, asenne ratkaisee. Omat kokemukseni miesten kanssa työskentelystä ovat todella mukavia. Ja monien, varsinkin iäkkäämpien naisasiakkaiden on helpompi pyytää apua naiselta kuin mieheltä, Kirsi kannustaa.

Koulutus mukautui opiskelijan mukaan

Kirsi aloitti toimitilahuoltajan opinnot työvoimakoulutuksena tammikuussa 2012. Siirtyminen työelämään tapahtui nopeasti, sillä hän työllistyi työssäoppimisjakson kautta RTK-Palvelu Oy:lle kiinteistöhuollon tehtäviin. Heinäkuussa 2012 Kirsin koulutus muutettiin oppisopimuskoulutukseksi, joka mahdollisti myös koulutuksen räätälöinnin juuri Kirsin työtehtäviin RTK:lla. Valmistuminen siintää vuoden 2013 heinäkuussa.

Vaikka opinnot ovat vielä kesken, Kirsi kokee saaneensa TAKKin koulutuksesta hyvät valmiudet työhön. Hän kiittää kouluttajia kannustavasta ja innostavasta otteesta ja siitä, että he todella tietävät mitä opettavat. Myös työnantaja ja työkaverit saavat hyvin työssään viihtyvältä Kirsiltä kiitosta.

Jotain uutta ja jotain vanhaa

Kirsin haaveissa oli työ, joka olisi täysin erilaista kuin pitkään hänen tekemänsä myyjän työ. Uusi työ kiinteistöhuollon tehtävissä on totisesti erilaista: yhtenä hetkenä Kirsi voi haravoida pihaa ja hetken päästä hän voi jo korjata wc-istuinta tai vaihtaa lamppua valaisimeen toisaalla. Kohteet voivat vaihtua päivän mittaan tiheästikin. Mutta jokin ammatteja myös yhdistää.

Asiakaspalvelua tarvitaan tässäkin työssä. Pitkästä asiakaspalvelukokemuksesta on hyötyä, Kirsi toteaa.

Aamuvirkulle Kirsille sopii mainiosti, että työpäivät alkavat jo varhain aamulla. Päivät ovat hektisiä ja keskenään erilaisia, ja vaativat tekijältään myös lihaskuntoa - mikään lihaskimppu ei Kirsin mukaan työssä kuitenkaan tarvitse olla. Aamulla varhain alkavat työpäivät tietävät, että aikaa jää iltaisin myös muuhun, esimerkiksi harrastukseen autourheilun parissa.


Lue lisää puhdistus- ja kotityöpalveluista