Koulutuksen tavoitteena on parantaa ammattiosaamista ja oppia uusia menetelmiä käytännön työn tueksi. Koulutuksessa opiskellaan uutta ajoneuvotekniikkaa järjestelmien näkökulmasta. Uusissa autoissa on runsaasti tietokoneohjattuja järjestelmiä, joiden toiminnan ja ominaisuuksien ymmärtäminen on välttämätöntä menestyksellisen vianhaun ja korjauksen kannalta. Korjauksen tueksi tarvitaan monenlaisia diagnostiikka, mittaus ja tiedonhaku ohjelmistoja, joiden käytön opiskelu on kiinteänä osana opintoja.

Kohderyhmä

Koulutus edellyttää työpaikkaa autokorjaamossa. Hakijalla tulee olla vähintään ajoneuvoalan perustutkinto suoritettuna ja vähintään kolmen vuoden työkokemus, sekä perus atk-taidot.

Toteutus

Koulutuspäivät sisältävät autotekniikan eri osa-alueilta mm. kori/mukavuus ja alustaelektroniikkaa, moottorielektroniikkaa ja autonvalmistajien korjaamo-ohjelmien opiskelua. Asiat opiskellaan aiheesta riippuen teoriassa ja käytännössä esimerkkien, erilaisten mittausten ja harjoitustöiden avulla. Koulutuksissa käydään lisäksi läpi erilaisia ratkaisuistuja vikatapauksia eri aiheiden yhteydessä.  Koulutukseen sisältyy verkko-opiskelua, työssäoppimista, sekä etäohjausta. Lähikoulutuspäivien koulutusaiheet tarkentuvat ryhmän toiveiden ja henkilökohtaistamisen perusteella.

Sisältö

Alla esimerkki autoelektroniikan järjestelmäasiantuntija koulutuksen aiheista:
Tiedonhankinta www-portaalit 1 ja 2
Sähköiset kytkentäkaaviot
Sähkötekniikan perusteet
Elektroniikan perusteet
Anturit ja mittaustekniikka
Väylätekniikka
Elektronisten järjestelmien vianmääritys (mittaaminen oskilloskoopilla)
Testeridiagnostiikka (pass thru J2534)
Elektroniset moottorinohjausjärjestelmät
EDC ja yhteispaineruiskutus
ADAS järjestelmät
Mukavuuselektroniikka
Jne….

 

Koulutuksen loppupuolella tutkinto suoritetaan omalla työpaikalla asiakastöitä tehden. Koulutusohjelman yhteydessä voit suorittaa ajoneuvoalan ammatti tai erikoisammattitutkinnon.

Ajankohta

03.01.2022—01.12.2023

Kesto

Lähikoulutuspäiviä on 15-20, eli noin päivä/kuukausi ja lisäksi etäohjaus/harjoitustehtävät. Koko koulutuksen kesto 1,5-2vuotta.

Paikka

Nirvan kampus Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hinta

Omaehtoinen koulutus 200 euroa (arvonlisäveroton koulutuspalvelu). Koulutusmaksua ei palauteta tai hyvitetä, mikäli koulutus keskeytyy.
Oppisopimuskoulutus on maksutonta.

Hakeutuminen

Hakuaika: 06.09.2021—31.12.2021

Sähköisellä hakulomakkeella

 

Hakulomakkeeseen

Lisätiedot

Kouluttaja Jaakko Laitinen, p. 0447906252
Koulutussuunnittelija Teemu Pisto, p. 044 7906 243
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi