Yrittäjyyden ammattitutkinto on uusi tutkinto, joka on korvannut yrittäjän ammattitutkinnon 1.1.2022.

Yritystoiminnan suunnittelun osaamisala on tarkoitettu yritystoimintaa harkitseville. Opinnot toteutetaan päätoimisena opiskeluna. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden pohtia, onko sinusta yrittäjäksi ja miten pitkälle liikeideasi kantaa. Koulutuksen aikana opit perusasiat yrittäjyydestä sekä pääset verkostoitumaan muiden samassa tilanteessa olevien opiskelijoiden kanssa.

Koulutuksen aikana suoritat yrittäjyyden ammattitutkinnon, jossa osaaminen osoitetaan näyttöinä, suunnittelemalla omaa yritystoimintaa. Yritystä ei silti ole pakko perustaa heti. Koulutuksen opeista ja yrittäjyyden ammattitutkinnosta on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Yrittäjyyden ammattitutkinto, yritystoiminnan suunnittelun osaamisala - 150 osaamispistettä

Yrittäjyyden ammattitutkinto muodostuu kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, osaamisalakohtaisesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa

 • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen 30 osp

Osaamisalakohtainen pakollinen tutkinnon osa

 • Yritystoiminnan suunnittelu ja käynnistäminen 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan yksi)

 • Työn organisointi ja johtaminen 60 osp
 • Myynti ja markkinointi 60 osp
 • Taloudellisen tuloksen varmistaminen ja kehittäminen 60 osp
 • Tuotannon suunnittelu ja kehittäminen 60 osp
 • Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen 60 osp
 • Yrityskaupan suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp
 • Verkkokaupan perustaminen ja kehittäminen 60 osp
 • Liiketoiminnan osa-alueen digitalisointi 60 osp
 • Yritysneuvonta 60 osp
 • Projektin suunnittelu ja toteuttaminen 60 osp

Alkavat koulutukset

Bisnestä Pirkanmaalta -yrittäjäkoulutus, yrittäjyyden ammattitutkinto
Omaehtoinen koulutus
Verkko-opiskelu
Tutkintokoulutus
Hybridiopiskelu
Ajankohta:
2.9.2024—7.2.2025
Hakuaika:
13.3.2024—16.8.2024

Tavoite

Unelmoitko oman yrityksen perustamisesta? Bisnestä Pirkanmaalta -yrittäjäkoulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden testata perinpohjaisesti, onko sinusta yrittäjäksi ja miten pitkälle liikeideasi kantaa. Opit koulutuksen aikana perusasiat yrittäjyydestä sekä pääset verkostoitumaan ja sparrailemaan muiden samassa tilanteessa olevien opiskelijoiden kanssa. Koulutuksen aikana suoritetaan yrittäjyyden ammattitutkinto, jossa osaaminen osoitetaan näyttöinä, suunnittelemalla omaa yritystoimintaa. Yritystä ei silti ole pakko perustaa heti. Koulutuksen opeista ja yrittäjyyden ammattitutkinnosta on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa. 

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat henkilöt, joilla on liikeidea ja vahva tahto lähteä yrittäjäksi heti koulutuksen päättymisen jälkeen. 

Ajankohta

2.9.2024—7.2.2025

Paikka

Lähiopetuspäivät toteutetaan TAKK Nirvan toimipisteessä, Kurssikeskuksenkatu 11, 33820 Tampere

Hinta

Koulutus on päätoimista opiskelua ja maksutonta opiskelijalle. Koulutuksen aikana on mahdollisuus saada KELAn opintotukea. Jos olet yli 25-vuotias, kysy TE-toimistosta, saatko koulutuksen aikana työttömyystukea. Lisätietoa opiskelun aikaisista tuista saat: opintoneuvonta@takk.fi, puh. 044 7906 400 tai omasta työ- ja elinkeinotoimistosta. 

Sisältö

Toiminnan suunnittelu
Asiakasymmärrys ja kohderyhmät
Palvelu- ja tunnelmamuotoilu
Yrityksen talous ja verotus
Digitalisaatio liiketoiminnassa
Yrityksen markkinointi, brändäys ja viestintä
Kestävää tulevaisuutta rakentava liiketoiminta
Yrityksen juridiikka ja riskienhallinta
Verkkokaupan perustaminen
Liiketoimintasuunnitelman laatiminen ohjatusti
Yritystoiminnan käynnistäminen
Syventävä kehittämisprojekti

Toteutus

Koulutus alkaa kolme päivää kestävällä lähiopetusjaksolla. Lähiopetusjakson jälkeen voit valita tuletko paikalle lähipäiviin vai osallistutko verkon kautta. Lähi- tai verkko-opiskelua on noin 1-3 päivää viikossa. Lähi- tai verkko-opiskelun jälkeen aikaa kannattaa varata etäpäivien aikana työstettäviin oman yritystoiminnan suunnitteluun liittyviin etätehtäviin. Opiskelu on päiväopiskelua ja lähi- ja verkkopäivinä opetukseen tulee osallistua klo 9-15.

Verkko-opiskelu tarjoaa mahdollisuuden osallistua koulutukseen kauempaakin Pirkanmaalta. Saat kattavan perehdytyksen verkko-opiskeluun heti koulutuksen alussa. Verkko-opetukseen osallistuminen vaatii opiskelijalta hyvän nettiyhteyden ja mahdollisuuden käyttää tietokonetta kotona. 

Hakeutuminen

Hakuaika: 13.3.2024—16.8.2024

Täytä hakemus huolella, lopullinen valinta koulutukseen tehdään hakemusten ja puhelinhaastattelujen pohjalta.

 

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

Kouluttaja Sirpa Mertaniemi, puh. 044 7906 146
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi

Bisnestä Eläkkeellä -yrittäjäkoulutus
Hybridiopiskelu
Tutkintokoulutus
Verkko-opiskelu
Omaehtoinen koulutus
Ajankohta:
2.9.2024—7.2.2025
Hakuaika:
13.3.2024—16.8.2024

Oletko työurasi loppumetreillä tai jo siirtynyt eläkkeelle? Virtaa riittää ja haluaisit hyödyntää osaamistasi tai tehdä harrastuksestasi tulonlähteen.  Miten voisit ansaita lisätienestejä yrittäjänä eläkkeen ohessa? Kaipaatko uusia haasteita, mielekästä tekemistä ja mahdollisuuden oppia ja kehittyä? Tai oletko aina haaveillut yrittäjyydestä, mutta siihen ei ole ollut työn ohessa aikaa tai voimavaroja?

Tavoite

Bisnestä eläkkeellä -yrittäjäkoulutuksessa pääset mukaan opiskeluryhmään, jossa punnitset yritysideasi mahdollisuudet. Koulutuspäivät ovat yhteisiä Bisnestä Pirkanmaalta -ryhmän kanssa. Pääset sparrailemaan, verkostoitumaan ja päivittämään osaamisesi. Ryhmään tulee mukaan kaikenikäisiä opiskelijoita, jotka varmasti hyötyvät kokemuksestasi. Itse pääset testaamaan ajatuksiasi heidän kanssaan ja oppimaan esimerkiksi uusimmat niksit digimarkkinoinnista.

Suoritat koulutuksen aikana joko koko yrittäjyyden ammattitutkinnon tai osatutkinnon. Osatutkinnossa koulutus räätälöidään ja osallistut vain niihin päiviin, jotka ovat tarpeellisia oman yritystoimintasi aloittamiseen. Koko tutkintoa suorittaessa opiskelua on noin 2 päivää viikossa ja osatutkinnossa vähemmän. Etäpäivinä sinulle jää aikaa suunnitella omaa liiketoimintaasi.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on liikeidea ja tarkoituksena aloittaa pää- tai sivutoiminen yritystoiminta.

Ajankohta

2.9.2024—7.2.2025

Paikka

Kontaktipäivät toteutetaan TAKK Nirvan toimipisteessä Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere.

Hinta

Koulutus on päätoimista opiskelua ja maksutonta opiskelijalle.

Sisältö

Koulutuksen sisältö henkilökohtaistetaan koulutuksen alussa. Teemoja ovat mm.

 • Toiminnan suunnittelu
 • Asiakasymmärrys ja kohderyhmät
 • Palvelu- ja tunnelmamuotoilu
 • Yrityksen talous ja verotus
 • Digitalisaatio liiketoiminnassa
 • Yrityksen markkinointi, brändäys ja viestintä
 • Kestävä kehitys
 • Yritystoiminnan käynnistäminen
 • Verkkokaupan perustaminen

Toteutus

Koulutus alkaa kaksi päivää kestävällä lähiopetusjaksolla. Lähiopetuksen jälkeen voit valita tuletko paikalle lähipäiviin vai osallistutko verkon kautta. Opiskelu on päiväopiskelua ja lähi- tai verkko-opetukseen tulee osallistua klo 9–15. Verkko-opetus tarjoaa mahdollisuuden osallistua koulutukseen kauempaakin Pirkanmaalta. Saat kattavan perehdytyksen verkko-opiskeluun heti koulutuksen alussa. Verkko-opiskeluun osallistuminen vaatii opiskelijalta hyvän nettiyhteyden ja mahdollisuuden käyttää tietokonetta kotona.

Hakeutuminen

Hakuaika: 13.3.2024—16.8.2024

Täytä hakemus huolella, lopullinen valinta koulutukseen tehdään hakemusten ja puhelinhaastattelujen pohjalta.

 

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

Kouluttaja Sirpa Mertaniemi
puh. 044 7906 146, sirpa.mertaniemi@takk.fi

Sihteeri Anu Norri
puh. 044 7906 419, anu.norri@takk.fi