Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta, tuotantotekniikan osaamisalalta valmistuu levyseppähitsaajia, jotka työllistyvät osaajiksi valmistavaan teollisuuteen. Levyseppähitsaaja hallitsee erilaisten metallirakenteiden valmistamisen, levytöt ja monipuoliset hitsausmenetelmät. Hitsaaja valmistaa mm. koneenosia, palkkeja, säiliöitä, rakennusten teräsrunkoja, laivoja - kaikkea mitä metallista voidaan tehdä. 

Levy- ja hitsausalan perustaitoja tarvitaan konepajatuotantoon liittyvien tuotteiden ja niiden osien sekä muototeräsrakenteiden valmistuksessa. Ammattitaidon perustana ovat manuaaliset valmistusmenetelmät, mutta niiden rinnalle on tullut enenevässä määrin eriasteisia automatisoituja työmenetelmiä.

Levyseppähitsaajana työskentely edellyttää reipasta työotetta, teknistä osaamista sekä itsenäistä ongelmanratkaisukykyä. Juuri näihin keskitytään hitsaajien kone- ja tuotantotekniikan perustutkintokoulutuksessa. Levy-hitsausalan osaajana

 • työskentelet osavalmistusta tekevien yritysten tuotannon parissa
 • hallitset levykoneet ja niiden käyttöön liittyvän tietotekniikan
 • osaat hitsausprosessit ja tunnet koneiden säätöön liittyvät parametrit
 • teet itsenäisiä päätöksiä laatuvaatimuksien täyttämiseksi.

Jos pidät tekniikan parissa työskentelystä, perusterveytesi on hyvä ja tykkäät oppia tekemällä sekä haluat nähdä kättesi jäljen, on levyseppähitsaajan koulutus hyvä vaihtoehto. Vuorotyö on alalla yleinen käytäntö, joten opiskelijaksi hakeutuvalla on oltava mahdollisuus työskennellä vähintään 2-vuorotyössä.

Levyseppähitsaajaksi opiskelu

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa opit käyttämään metallin työstämisessä tarvittavia koneita ja laitteita, huolehtimaan työturvallisuudesta ja työpaikan siisteydestä sekä käsittelemään työssä syntyvät jätteet oikein. Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen TAKKin hitsaushallissa ja työpaikalla.

Koulutuksen alussa tehdään henkilökohtainen suunnitelma opiskeluun ja levyseppähitsaajan tutkinnon suorittamiseksi. Suunnitelmassa otetaan huomioon aiemmin hankittu osaaminen (esim. aiemmat opinnot ja työkokemus) eikä tuttuihin asioihin tarvitse haaskata aikaa.

Levyseppähitsaajan koulutuksen sisältö ja tutkinnon muodostuminen

Kone- ja tuotatotekniikan perustutkinto

Pakolliset osat

 • Hitsaus- ja levytyöt
 • Valmistustyöt
 • Asennuksen ja automaation perustyöt.

Valinnaiset osat

 • Hitsaus
 • Teräsrakenne- ja levytyöt
 • Levyjen CNC-leikkaus
 • CNC-särmäys
 • Ohutlevytyöt.

Koulutuksen oletuskesto on 22 kuukautta, mutta opiskeluaika ja koulutuksen sisältö määritellään henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa.

Levyseppähitsaajan koulutus yrityksille

Levyseppähitsauskoulutuksia voidaan järjestää myös yrityksille räätälöityinä täsmäkoulutuksina ilman tutkintotavoitetta. Tällöin koulutuksen sisältö voidaan muokata tarkasti yrityksen tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Alkavat koulutukset

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja (oppisopimus)
Oppisopimuskoulutus
Ajankohta:
Joustava aloitus
Hakuaika:
1.11.2022—30.6.2024

Ajankohta

Joustava aloitus

Hakeutuminen

Hakuaika: 1.11.2022—30.6.2024

Koulutukseen on jatkuva haku.
Huomioithan, että oppisopimuskoulutukseen voita hakea vain mikäli sinulla on tiedossa oppisopimuspaikka. Mikäli työpaikkaa ei ole tiedossa katso muut koulutusvaihtoehtomme.

Koulutukseen haetaan oheisen painikkeen kautta

 

Oppisopimus on tarkoitettu työsuhteessa oleville opiskelijoille. Keskimääräinen työaika on vähintään 25 tuntia viikossa. Oppisopimus tulee olla solmittuna ennen koulutuksen alkua. Tutustu tarkemmin oppisopimukseen TAKKin nettisivuilla: https://www.takk.fi/fi/opiskelijaksi/oppisopimus/

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

Koulutusasiat
Koulutussuunnittelija Jarkko Kortehisto, 044 7906 258, jarkko.kortehisto@takk.fi

Oppisopimusasiat
Koulutustarkastaja Harri Huhdanpää, 044 7906 473, harri.huhdanpaa@takk.fi

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja (omaehtoinen)
Omaehtoinen koulutus
Tutkintokoulutus
Ajankohta:
6.5.2024—20.2.2026
Hakuaika:
1.2.2024—14.4.2024

Levyseppähitsaajan koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään metalliteollisuuden tehtävissä.

Tavoite

Suoritat levyseppähitsaajan osaamisalalta kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tai osia tutkinnosta.

Ajankohta

6.5.2024—20.2.2026

Paikka

TAKK, Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hinta

Ammatillinen perustutkintokoulutus on osallistujille maksutonta.

Toteutus

Koulutus on päätoimista opiskelua – ei sivutoimista opiskelua muun työn ohessa. Opiskeluun sisältyy tietopuolista opetusta, käytännön harjoittelua ja työssäoppimisjaksoja alan yrityksissä
Koulutuksen viikon kestävät lomajaksot ovat kesäkuussa ja joulukuussa.

Opintojen laajuus ja rahoitus

Koulutuksen laajuus HOKSin mukaan, koko tutkinto 180 osp.
Koulutus on päätoimista ja siihen voidaan hakea opintoetuutta. Opintoetuuksia ovat mm.
KELAn opintotuki, työllisyysrahaston aikuiskoulutustuki sekä työttömyysetuus.
Hakija: Selvitä itsellesi sopiva opintoetuus jo hakeutumisvaiheessa. Omaehtoisessa koulutuksessa hakija selvittää itse koulutusaikaisen etuutensa ennen opintojen aloittamista.
Opintotuki
Aikuiskoulutustuki
Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella

TAKK, opintoetuudet
opintoneuvonta@takk.fi
Puh. 044 7906 400

Hakeutuminen

Hakuaika: 1.2.2024—14.4.2024

Täytä hakemus huolellisesti - vastaa myös tarkentaviin kysymyksiin. Hakemuksen perusteella sinut kutsutaan haastatteluun, minkä jälkeen tehdään lopullinen valintapäätös.
HUOM! Käytämmen viestinnässä ensisijaisesti sähköpostia. Varmista, että antamasi sähköpostiosoite on aktiivisessa käytössä ja kirjoitat sen oikein. Muista tarkistaa myös roskapostikansio, viestit saattavat päätyä myös sinne.

 

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

Koulutuksen yhteyshenkilö
Kouluttaja Markus Pakonen, puh. 044 7906 181, markus.pakonen@takk.fi

Opintotukiasiat
Opintoneuvoja, puh. 044 7906 400, opintoneuvonta@takk.fi

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja (työvoimakoulutus)
Tutkintokoulutus
Työvoimakoulutus
Ajankohta:
6.5.2024—20.2.2026
Hakuaika:
8.2.2024—5.4.2024

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa sellaiset levy- ja hitsausalan perustaidot, joita tarvitaan konepajatuotantoon liittyvien tuotteiden ja niiden osien sekä muototeräsrakenteiden valmistuksessa. Koulutuksen jälkeen henkilö suoriutuu itsenäisesti ammattialan perustehtävistä ja ohjattuna keskeisistä ammattitöistä. Ammattitaidon perustana ovat manuaaliset valmistusmenetelmät, mutta niiden rinnalle on tullut enenevässä määrin eriasteisia automatisoituja työmenetelmiä.

Voit tutustua hitsaajan työhön YouTube-videon muodossa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=rmVxMMoHW0g (siirryt toiseen palveluun).

Kohderyhmä

Levyseppähitsaajan koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään metalliteollisuuden tehtävissä. Jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta ammattialatta tai vastaavista tehtävistä, hakeudu ensin: Konetekniikan tutustumisjakso (nro 719272).

Hakijalla tulee olla valmiudet työskennellä vähintään kaksivuorotyössä, eikä hänellä saa olla sellaista perussairautta, joka vaarantaa omaa tai kanssaihmisten työturvallisuutta. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille peruskoulun suorittaneille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Kesto

Koulutus on kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon tai sen osatutkintoihin valmistavaa koulutusta. Koulutuksen kesto on enintään 22 kuukautta. Tutkinnon rakenteet löydät opetushallituksen sivuilta osoitteesta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855075/reformi (siirryt toiseen palveluun).

Ajankohta

6.5.2024—20.2.2026

Paikka

TAKK, Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/koulutus/eri-tavat-opiskella/opiskelu-tyottomana.

Toteutus

Koulutus alkaa orientointijaksolla, jonka aikana varmistetaan opiskelijan soveltuvuus levyseppähitsaajan ammattiin. Orientaatiojakso kestää 12 viikkoa. Orientaatiojakson aikana opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opiskeluun sisältyy tietopuolista opetusta, käytännön harjoittelua ja työssäoppimisjaksoja alan yrityksissä. Työssäoppiminen toteutuu työharjoitteluna, joka syventää oppilaitoksessa hankittuja tietoja ja taitoja. Työharjoittelun tavoitteena on yritykseen työllistyminen.

Tutkinto suoritetaan osioittain järjestettävissä näyttötilaisuuksissa.
1. Pakolliset osat ovat hitsaus- ja levytyöt, valmistustyöt, asennuksen ja automaation perustyöt.
2. Valinnaiset osiot ovat hitsaus, teräsrakenne- ja levytyöt, levyjen CNC-leikkaus, CNC-särmäys ja ohutlevytyöt.
3. Kaikille yhteiset tutkinnonosat ovat viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.

Opintojen laajuus ja rahoitus

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.15 numerosta 0295 020 702. Voit ottaa yhteyttä myös chatissa, yhteydenottolomakkeella tai Facebookissa. Lisätietoja löydät osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta.

Hakeutuminen

Hakuaika: 8.2.2024—5.4.2024

Koulutukseen haetaan te-palvelujen sivujen Oma asiointi -painikkeen kautta. Hakeutumiseen pääset tästä.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista, tulee sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.
Haastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella. Jos olet hakenut myös muihin työvoimakoulutuksiin, merkitsethän koulutukset tärkeysjärjestykseen. Pirkanmaan alueen ulkopuolelta hakevien kannattaa tuoda hakemuksessaan esiin, miten opiskelun aikainen majoittautuminen tai kulkeminen koulutukseen järjestyy.
Seuraa hakemuksesi tilannetta ja tarkista valintatietosi TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelun kautta osoitteessa Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi) / Kirjaudu sisään / pankin verkkotunnukset. Kirjauduttuasi sisään löydät haastatteluajan => Kaikki Asiointi => Työvoimakoulutus => Hakemusten tilanne. Kaikille hakijoille lähetään kirjallinen valintapäätös haastatteluiden jälkeen.

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus
Kouluttaja Markus Pakonen, puh. 044 7906 181, markus.pakonen@takk.fi

TE-palvelut
Koulutuspalvelut anni.karikyto@te-toimisto.fi