Valkeakosken kaupungin Teknisen keskuksen ruoka- ja siivouspalvelussa työskentelee 130 työntekijää, joista siivouspalvelussa on tällä hetkellä 80. Rekrytoivan koulutuksen kautta on tavoitteena saada juuri siivouspalvelun osaavaan joukkoon 20 uutta tekijää. Siivouspalvelu vastaa kaupungin päiväkotien, tehostetun palveluasumisen, terveyskeskussairaalan sekä kaupungin ja muiden julkisten rakennusten puhtaanapidosta. Ruokapalvelu vastaa kaupungin päiväkotien, koulujen, tehostetun palveluasumisen, terveyskeskussairaalan, TAYS Valkeakosken sekä kotiin vietävien aterioiden tuottamisesta.

 

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa Valkeakosken kaupungin Ruoka- ja siivouspalveluyksikköön siivooja-ruokapalvelutyöntekijöitä/siivoojia riittävän työvoiman varmistamiseksi.

Koulutuksen aikana suoritetaan Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon tutkinnon osa: Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen osa Koulutuksen aikana hankitaan tutkinnon osan kautta alan työskentelyyn keskeisiä osaamisia ja annetaan mahdollisuus osoittaa alalle soveltuvuus. Ohjatussa työssäoppimisessa tutustutaan alan työtehtäviin, työyhteisöön sekä suoritetaan tutkinnon osan näyttö.  

Koulutuksen jälkeen tavoitteena on työsuhteen solmiminen Valkeakosken kaupungin Ruoka- ja siivouspalveluun sekä myöhemmin opintojen jatkaminen kokotutkintoon oppisopimuksella.

Kohderyhmä

 Koulutus on tarkoitettu puhtauspalvelualasta kiinnostuneille työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Hakijalla voi olla jo kokemusta tai koulutusta alalta tai hakija voi olla alanvaihtaja. Tärkeintä on, että hakijalla on motivaatiota uuden oppimiseen, kiinnostusta asiakaspalvelutyöhön sekä halu suorittaa koulutus ja työllistyä alalle. Odotamme hakijalta iloista ja aitoa asiakaspalveluasennetta, oma-aloitteista työotetta, tunnollista otetta työntekoon, positiivisuutta sekä halua tehdä monipuolista ja vastuullista työtä.

Sisältö

Koulutukseen kuuluu uutena erillinen tutustumisjakso ja opiskelijat valitaan ensin vain tälle jaksolle. Mikäli opiskelija ei sovellu ko. työtehtävään tai yritykseen, voidaan koulutus päättää tutustumisjaksoon. 

Jaksojen sisällöt tarkemmin 

TUTUSTUMISJAKSO (10 pv)

 • Yleistä koulutuskokonaisuudesta
 • Siivouksen perusteet
 • Ohjattu tutustuminen yrityksen työympäristöön
 • Lopuksi henkilökohtaistaminen ja päätös jatkosta, Arvi-jatkosuunnitelma (ei jatkaville) 
 • AMMATILLINEN JAKSO jatkoon valitut

  Tutkinnon osat: Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen tutkinnon osa tai perustutkinnon aiemmin suorittaneille ammatillista osaamista syventävämuu ammattitutkinnon osa. 

  Koulutuksen alustava sisältö

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tutkinnon osien sisältöalueet
  • Asiakaslähtöinen palveluasenne, palveluosaaminen
  • Asiakasturvallisuus
  • Työyhteisötaidot, vaitiolovelvollisuus
  • Hygienian perusteet, aseptiikka
  • Hygieniapassi
  • Työturvallisuuskorttikoulutus
  • Hätäensiapu
  • Siivouksen perusteet (määräytyy työkohteiden mukaan)
  • Osaamisen kehittämispajat (kohteet huomioiden)
  • Ohjattu työssäoppiminen ja osan näyttö

   Koulutukseen sisältyy sellaisia toimintatapoja ja palveluja, jotka vahvistavat asiakkaan työllistymistä Valkeakosken kaupungille. Opiskelijoilta otetaan sovitusti ARVO-palautteet. Lisäksi opiskelijoista laaditaan jatkosuunnitelma TE-palvelujen käyttöön (Arvi).

Ajankohta

05.09.2022—27.12.2022

Paikka

Kurssikeskuksenkatu 11, Tampere

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Mikäli opiskelijan tarvitsee suorittaa jokin ammattipätevyyskortti, esim. työturvallisuuskortti tai hygieniapassi, niin opiskelija maksaa itse korttimaksun (10 €/kpl).

Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. 
Lisätietoa työvoimakoulutuksesta löydät osoitteesta: 
http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta_koulutus/tyovoimakoulutus/haku_ja_valinta/.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15, puhelimitse 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi
Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella: www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Hakeutuminen

Hakuaika: 01.05.2022—15.08.2022

 

Koulutustunnus 705606, hakemukselle pääset tästä

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Opiskelijavalinta tehdään hakemuksessa annettujen tietojen pohjalta, joten täytäthän hakemuksen huolellisesti ja anna tietoja kattavasti. Erityisesti omat perustelut koulutukseen hakeutumiselle ovat tärkeitä. Jos olet hakenut samaan aikaan myös muihin työvoimakoulutuksiin, merkitse koulutukset tärkeysjärjestykseen.

Koulutukseen haku päättyy: 15.8.2022

Haastattelut: 25.8.2022

Seuraa hakemuksesti tilannetta Oma asiointi palvelussa, osoitteessa www.te-palvelut.fi.

 

 

Lisätiedot

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutuspäällikkö Eija Järvilahti, puh. 044 790 6305, eija.jarvilahti@takk.fi.

Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Raija-Leena Mäkinen, puh. 040 335 7788, raija-leena.makinen@valkeakoski.fi

Siivoustyönjohtaja Anna-Kaisa Leppäaho, puh. 040 335 7764, anna-kaisa.leppaaho@valkeakoski.fi

Pirkanmaan TE-toimisto, asiantuntija Janne Virtala, janne.virtala@te-toimisto.fi