Uutiset

TAKKin sähköpostiviestit eivät tule luotettavasti perille

Uutiset
TAKKista lähetettävät sähköpostiviestit eivät tällä hetkellä saavu luotettavasti perille vastaanottajille. Sähköpostiongelmat alkoivat maaliskuun lopussa. Ongelmat koskevat erityisesti Gmail-osoitteita, mutta osittain myös muita, myös joidenkin yritysten, sähköpostiosoitteita.

Tilannetta on selvitetty ja ratkaisu löydetty. Sähköpostiliikenteen paluu normaaliksi vie joitakin viikkoja. Jos olet odottanut sähköpostia TAKKista eikä viestiä ole kuulunut, johtuu tilanne todennäköisesti tästä ongelmasta. Jos asia on kiireellinen, kannattaa olla yhteydessä puhelimitse.

Sähköpostin automaattinen edelleenlähetys on estetty

Tilanteen laukaisi se, että Google ei päästänyt Microsoftin sähköpostipalvelimista tulevia posteja Gmailiin. Tämä ongelma on jo korjaantunut.

Tilanteeseen on vaikuttanut myös se, että useimmilla opiskelijoilla on ollut TAKKin edu.takk.fi-postilaatikoistaan edelleenlähetys yksityiseen sähköpostiinsa. Edelleenlähetetyt viestit vaikuttavat roskapostinestojärjestelmien mielestä roskapostilta, kun niitä tulee paljon samasta organisaatiosta (TAKK).

Sähköpostin automaattinen edelleenlähetys on estetty TAKKissa kokonaan 9.4.2024 alkaen, jotta TAKKin osoitteet saadaan pois Googlen estolistoilta. Tämä jää pysyväksi käytännöksi. Jatkossa kaikki sähköpostiviestintä opiskelijoille, joilla on TAKKin käyttäjätunnus, tapahtuu @edu.takk.fi-päätteiseen osoitteeseen. 

Nyt kannattaa ottaa Tuudo-sovellus käyttöön

Nyt on hyvä hetki ottaa käyttöön TAKKin Tuudo-sovellus. Sen kautta viestitään yleisistä opiskeluun liittyvistä asioista, ja sieltä löytyvät myös muun muassa lukujärjestykset ja kampusten kartat. Lue lisää Tuudosta.