Uutiset

Vuoden oppisopimustyönantaja Jari Järvinen: ”Oppisopimus on yhteispeliä”

Uutiset
Tampereen Pienrakennus Oy palkittiin Vuoden oppisopimustyönantajana valtakunnallisessa oppisopimuskilpailussa. Yritys on työllistänyt ja kouluttanut työntekijöitä oppisopimuksella rakennusalan tutkintoihin yhteistyössä TAKKin kanssa. Toimitusjohtaja, yrittäjä Jari Järvinen näkee oppisopimuskoulutuksen erittäin hyvänä vaihtoehtona nuorille ja aikuisille.

- Työnantajan näkökulmasta siinä pääsee tutustumaan oppilaaseen koko tutkinnon suorituksen ajan. Ja opiskelijasta kehittyy hyvä työntekijä yritykselle, Järvinen toteaa.

Järvinen on toiminut pienrakennusalalla yli 37 vuoden ajan. Hän on kouluttanut ja työllistänyt oppisopimuksella erityisesti maahanmuuttajataustaisia henkilöitä.  

- Oppisopimuskoulutuksessa kukaan ei tee yksin vaan se on oppilaitoksen, työnantajan ja opiskelijan yhteispeliä.

- TAKKin kanssa yhteispeli sujuu ja asiat saadaan hoidettua joustavasti työelämää kuunnellen.

Oppisopimuskoulutuksessa opitaan työssä

Järvinen toimii paitsi työnantajana myös opiskelijoiden ohjaajana.

- Opiskelijoiden ohjaus on muutakin kuin työhön opastamista. Tärkeää on avata opiskelijalle työn tarkoitus ja merkitys. Me rakennamme ja remontoimme tärkeintä – asiakkaan kotia.

- Ammattiylpeys ja arvostus syntyy siitä ymmärryksestä.

Oppisopimuskoulutuksessa pääpaino on työpaikalla oppimisessa. Se edellyttää työnantajalta panostusta ohjaukseen ja opetukseen.

- Yrittäjän arki on usein hektistä. On tärkeä tiedostaa, että kiireen keskelläkin oppisopimusopiskelijaan on panostettava, jotta kuvio toimii, Järvinen huomauttaa.

- Jari toimii ohjauksessa ja työnantajana oppilas edellä, huomioi opiskelijan vahvuudet sekä tuen ja oppimisen tarpeet, avaa palkitsemisperusteita TAKK:n rakennusalan kouluttaja Juhani Jussila.

TAKK:ssa opiskelee vuosittain noin 2500 oppisopimusopiskelijaa

TAKKissa opiskelee oppisopimuspäällikkö Harri Huhdanpään mukaan vuosittain noin 2500 oppisopimusopiskelijaa eri tutkintoihin. Noin 20 prosenttia oppisopimuksista on samalla rekrytointeja, joissa työnantaja palkkaa ja kouluttaa uuden työntekijän. Paljon on myös opiskelijoita, jotka aloittavat opinnot muulla koulutusmuodolla ja opintojen loppuvaiheessa solmitaan oppisopimus.

- Se sitouttaa hyvän työntekijän yritykseen, huomauttaa koulutustarkastaja Maiju Aro, joka vastaa rakennusalan oppisopimuksista TAKK:ssa.

Suurin osa oppisopimuksista solmitaan olemassa olevan työsuhteen kylkeen. Tavoitteena voi olla osaamisen kehittäminen nykyisessä työtehtävässä tai siirtyminen samalla työnantajalla uusiin tehtäviin, esimerkiksi esihenkilöksi.

Lue lisää kilpailusta ja muista palkituista.

Jari Järvinen.

Tampereen Pienrakennus oy:n Jari Järvinen palkittiin Vuoden oppisopimustyönantajana.

Juhani Jussila, Jari Järvinen ja Maiju Aro.

Kouluttaja Juhani Jussila esitti Tampereen Pienrakennus oy:tä ja Jari Järvistä TAKKin ehdokkaaksi vuoden oppisopimustyönantaja -kilpailuun. Koulutustarkastaja Maiju Aro vastaa rakennusalan oppisopimuksista TAKKissa.