Uutiset

Oppisopimuskoulutuksen Suomen parhaat vuonna 2020 – TAKKin kumppaneille menestystä

Uutiset
TAKKin pitkäaikainen koulutuskumppani Tampereen Pienrakennus Oy palkittiin Vuoden oppisopimustyönantajana alle 20 henkilöä työllistävien yritysten sarjassa, ja TAKKin yrittäjäopiskelijoiden mentori Kati Haikola-Mehtälä sai kunniamaininnan Vuoden mentori -sarjassa.

Tampereen Pienrakennus Oy on työllistänyt ja kouluttanut työntekijöitä oppisopimuksella rakennusalan tutkintoihin TAKKissa. Jari Järvinen näkee oppisopimuskoulutuksen erittäin hyvänä koulutusmuotona nuorille ja aikuisille.

- Työnantajan näkökulmasta siinä pääsee tutustumaan oppilaaseen koko tutkinnon suorituksen aikana, Järvinen kommentoi hakuvideolla.

Järvinen on ansioitunut työnantajaroolin lisäksi myös opiskelijoiden ohjauksessa. Hän toimii ohjauksessa ja työnantajana oppilas edellä, huomioi opiskelijan vahvuudet sekä tuen ja oppimisen tarpeet.

Yrittäjä Kati Haikola-Mehtälä puolestaan tukee ja sparraa TAKKissa oppisopimuksella opiskelevia yrittäjiä mentorin roolissa. Haikola-Mehtälä on äärimmäisen sitoutunut mentorointiprosessiin. Hän on auttanut mentoroitavia opiskelijoita osaamisellaan ja rohkaissut tarttumaan toimeen. Haikola-Mehtälällä on mahtavat verkostot ja hän on auttanut mentoroitavia opiskelijoita verkostoitumaan.

- Minun on helppo innostua yrittäjien tarinoista ja lähteä kehittämään niitä eteenpäin. Haikola-Mehtälä kertoo hakuvideolla.

Lisäksi TAKKista oli ehdolla Vuoden yrittäjäopiskelijaksi valokuvaaja-yrittäjä Eevi Konttinen. Hän tuotteisti palvelunsa yrittäjäkoulutuksen aikana ja löysi yritykselleen kirkkaan suunnan. (Lue uutinen ehdokkaista.)

Palkintoja jaettiin useassa kategoriassa

Suomen Oppisopimusosaajat ry:n hallitus valitsi yhdessä valintaraadin kanssa palkintojen ja kunniakirjojen saajat koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista. Valtakunnallinen oppisopimuskilpailu järjestettiin nyt neljännen kerran.

On aika palkita tekijätyypit -kilpailussa palkittiin vuoden 2020 paras oppisopimusopiskelija, työnantaja, työpaikkaohjaaja ja mentori sekä yrittäjäoppisopimusopiskelija. 

Raati totesi, että kilpailu oli tänäkin vuonna kovatasoinen. Kaikki osallistuneet, palkitut ja kunniamaininnan saajat ovat hyviä oppisopimuskoulutuksen laaja-alaisten mahdollisuuksien puolestapuhujia.  

Palkitut tahot ja kunniamaininnan saajat julkaistiin Oppisopimuswebinaarissa 4.11.2020. Oppilaitokset luovuttavat palkinnot ja kunniakirjat omille palkituille ehdokkailleen.

Suomen Oppisopimusosaajat ry:n mediatiedote

Tutustu palkittuihin ja osallistuneisiin videolla: Valtakunnalliseen oppisopimuskilpailuun osallistuneet 2020  

 

Jari Järvinen.

Tampereen Pienrakennus Oy ja Jari Järvinen palkittiin Vuoden oppisopimustyönantajana.