Oppisopimuksella sihteeriksi - Asiakaspalvelua nepaliksi, englanniksi, suomeksi sekä perushindiksi

Sujana Pradhan on kotoisin Nepalista. Yliopisto-opintonsa hän suoritti englanniksi Intian Bangaloressa ja Thaimaan Bangkokissa, josta hän valmistui liikehallinnon maisteriksi. Sen jälkeen hän työskenteli runsaat kolme vuotta konsulttiyrityksen apulaisjohtajana Nepalissa. Intiassa opiskellessaan hän oli tavannut tulevan aviomiehensä, joka oli tullut Suomeen ja Tampereelle päättämään maisteriopintojaan. Mies sai töitä IT-alalta ja jäi Tampereelle, joten Sujana tuli perässä vuonna 2016.

Tampereella Sujana opiskeli ensin suomea Onnenkielessä kuusi kuukautta, sen jälkeen TAKKin moduulikoulutuksessa seuraavat puoli vuotta ja viime keväänä viimeisessä AVEK:ssa vielä viisi kuukautta. Työharjoitteluja hän on suorittanut päiväkodissa, ympäristöystävällisten tuotteiden yrityksessä Tampereella Haarlankadulla. AVEK:n aikanakin hän toimi harjoittelijana ko. yrityksessä.

Nyt Sujana on oppisopimuksella maahanmuuttajainfo Mainiossa. Oppisopimukseen kuuluu opiskelua oppilaitoksessa, joten hän käy 3 - 4 kertaa kuukaudessa opiskelemassa päivän TAKKissa, jossa hän suorittaa sihteerin ammattitutkintoa.

Sujana pystyy palvelemaan maahanmuuttaja-asiakkaita äidinkielensä nepalin lisäksi  englanniksi ja suomeksi sekä - kuten hän itse sanoo - myös perushindiksi. Sujana tykkää työstään, jossa hän oppii kaiken aikaa lisää Suomesta, Tampereesta sekä monista työhön, asumiseen ja sosiaalialaan yms. liittyviä asioita.

Teksti: Irmeli Kniivilä
Irmeli toimi TAKKissa suomen kielen kouluttajana vuodesta 1989 alkaen yli 20 vuotta.


TAKKissa on järjestetty maahanmuuttajakoulutusta 30 vuoden ajan (1989 - 2019).  Juhlavuoden kunniaksi kerromme tarinoita vuosien varrelta. Sujanan tarina on yksi niistä. Seuraa sosiaalisessa mediassa: #kotoutumiskoulutus30