Konepajahitsaaja (työvoimakoulutus)
Alan tehtäviin tähtäävää täydennyskoulutusta, jonka aikana ei suoriteta tutkinnon osia. Opi uutta ja täydennä osaamistasi!
Tavoite
Kiinnostaako konepajahitsaajana työskentely?
Sinulla on jo hitsausalan kokemusta, mutta tarvitset päivitystä osaamiseesi. Koulutus mahdollistaa tarvittavan lisäosaamisen täydentämisen konepajassa hitsaajana työskentelyä varten.
Tule mukaan koulutukseemme ja hanki arvokkaita taitoja, jotka vievät osaamisesi uudelle tasolle!
Toteutus
Hitsausprosessin tuntemus: Opit tuntemaan valitsemasi hitsausprosessin, yleisimmät hitsausvirheet, hitsien mitoitustavat ja hitsausmerkinnät. Osaat silmämääräisesti ja mittaamalla arvioida hitsin laadun. (3 pv)
Hitsauslaitteiston käyttöönotto: Osaat asentaa valitsemasi hitsausprosessin hitsauslaitteiston käyttökuntoon ja säätää tarvittavat hitsausparametrit. Hallitset päivittäishuollot. (2 pv)
Hitsattavan kappaleen valmistelu ja käytännön hitsausharjoitukset: Hallitset työpiirustusten lukemisen perusteet ja tunnet hitsausliitoksissa käytettävät railot, liitosmuodot, lisäaineet ja materiaalit ja osaat esivalmistella tuotteen hitsausta varten. (22 pv)
Hitsaajan pätevyyskoe: Suoritat hitsaajanpätevyyskokeen valitsemallasi hitsausprosessilla ja valitsemallesi materiaalille (rakenneteräs, alumiini tai ruostumaton teräs). (1 pv)
Turvallisuus: Ymmärrät työturvallisuuden tärkeyden työssäsi. (Työturvallisuuskortti/Tulityökortti) (1 + 1 pv)
Työpaikalla tapahtuva oppiminen: Sovellat taitojasi käytännössä teknologiateollisuudessa. (20 pv)
Koulutuksen alussa tehdään opiskelijan taustat huomioiden henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOKS) ja työllistymissuunnitelma. Lisäksi opiskelija etsii koulutuksen alussa työssäoppimispaikan, kouluttajan tuki apunaan tarvittaessa. Opiskelumallissa painopisteinä ovat käytännön työsaliharjoittelu ja työssäoppiminen, lisäksi koulutuksen tukena on tarvittava määrä teoriaopetusta. Lähiopetuksessa tapahtuvan teoriaopiskelun ja työsaliharjoittelun osuus koulutuksesta on yhteensä 30 työpäivää ja painottuu koulutuksen alkupuolelle. Riittävän osaamistason ja vaadittavat pätevyydet saavutettuaan opiskelija on valmis työssäoppimisjaksolle, jonka pituus on 20 työpäivää, mikä ajoittuu koulutuksen loppupuolelle.
Työssäoppimisen suunnitelma tehdään jokaisen oppilaan ja työpaikkaohjaajan kanssa yhdessä sekä seurataan sen toteutumista säännöllisillä yhteydenotoilla työssäoppimispaikkaan. Harjoittelupaikalla käydään sekä pidetään yhteyttä oppilaaseen ja työpaikkaohjaajaan. Samalla kartoitetaan työllistymisen mahdollisuuksia kyseiseen yritykseen. Koulutuksen loppuvaiheessa hyödynnämme tarvittaessa työnetsijäpalvelua parantaaksemme opiskelijan työllistymistä. Koulutus on päätoimista, päivittäistä aikuisopiskelua, jonka tavoitteena on työllistyä alalle.
Työelämässä oppimisen ja työllistymisen mahdollistavia yrityksiä ovat esimerkiksi:
Levytyö Särkinen Oy, Mimet Oy, Valmet Oyj, Teräselementti Oy, Toijala Works Oy, Rautalaaki Oy, Urjala Works Oy, Kumera Oy, Konepaja Tremec Oy, Alvarin Metalli Oy. Lista voi päivittyä.
Tutustuthan alan rekrytoiviin yrityksiin ennen koulutushakemuksen jättämistä.
Ajankohta
8.9.2025—6.3.2026
Kesto
Koulutus alkaa 8.9.2025
Koulutuksen kesto 6 kk / HOKS
Suunnitellut haastattelut pidetään 1. - 2.9.2025
Haku päättyy 17.8.2025
Koko koulutusaikaan sisältyy yksi viiden päivän lomajakso. Muuta lomaa ei voida myöntää.
Paikka
Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, 33820 Tampere
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea Työmarkkinatorin sivuilta
Hakeutuminen
Hakuaika: 30.6.2025—17.8.2026Koulutukseen haetaan Työmarkkinatorin sivuilta "Täytä hakemus"- kohdasta, pääset sivulle tästä
Haastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten teethän hakemuksesi huolella. Kerro hakemuksesi tarkemmissa perusteluissa aikaisemmasta kokemuksestasi alalta. Arvioi myös, miten voit hyödyntää aiempaa osaamistasi hitsaajan tehtävissä ja miten koulutus auttaa sinua työllistymään. Haastatteluun jatkaville hakijoille lähetetään haastattelukutsut hakuajan päätyttyä. Valintapäätökset tehdään prosessin päätteeksi haastattelujen jälkeen.
Jos olet hakenut myös muihin työvoimakoulutuksiin, merkitse koulutukset tärkeysjärjestykseen. Pirkanmaan alueen ulkopuolelta hakevien kannattaa tuoda hakemuksessaan esiin, miten opiskelun aikainen majoittautuminen tai kulkeminen koulutukseen järjestyy. Koulutuksen järjestäjällä ei ole majoitusmahdollisuutta.
It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.
Lisätiedot
kouluttaja Vesa Mäenpää
puh. 044 790 6111
vesa.maenpaa@takk.fi
-
1.1.2025 CAD/CAM-ohjelmointi - Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, oppisopimus, osatutkinto -
1.1.2025 Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto (oppisopimus) -
2.1.2025 CAD/CAM-ohjelmointi - Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, osatutkinto -
2.1.2025 Levyseppähitsaaja, Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (oppisopimus) -
2.1.2025 Koneistaja, Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (oppisopimus)