Haluatko tulla teknisen kiinteistönhoitajan koulutukseen, jossa on erinomaiset työllistymismahdollisuudet kiinteistöalan sisätöihin?
Tule mukaan noin 8,5 kuukauden mittaiseen Teknisen kiinteistönhoitajan koulutukseen hankkiaksesi tietotaitoa yhdessä sellaisten kädentaitojen kanssa, joilla pärjäät harjoittelujaksoilla ja jotka mahdollistavat työllistymisesi alan yrityksiin.
Älä jää paitsi tästä mahdollisuudesta! Hae nyt ja aloita matkasi kohti Teknisen kiinteistönhoitajan uraa.

Tavoite

Opit tekemään LVI-järjestelmien käyttöön ja ylläpitoon liittyviä mittauksia ja tarkistuksia. Opit myös paikantamaan LVI-järjestelmistä yleisimmät toimintahäiriöt ja tekemään normaalit LVI-järjestelmien kalusteiden vaihdot. Koulutuksen jälkeen osaat ylläpitää ilmanvaihtokoneiden toimintakuntoa ja tekemään tarvittavia säätö- ja ohjaustoimenpiteitä kiinteistön automaatiojärjestelmään. Tavoitteena on, että työllistyt koulutuksen jälkeen teknisen kiinteistönhuollon työtehtäviin esimerkiksi työssäoppimispaikkaasi.

Kohderyhmä

Työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa. Hyvän pohjan koulutukseen antavat erityisesti talotekniikan ja sähköalan osaaminen sekä myös kone- ja automaatioasennuksen koulutus tai työkokemus.
Kiinteistöpalvelualalla odotetaan teknisen osaamisen lisäksi myös hyviä asiakaspalvelutaitoja. Työtä tehdään vaihtuvissa asiakaskohteissa, joten sujuvan kulkemisen takia sinulla tulisi olla vähintään B-ajokortti.

Toteutus

Koulutus koostuu kahdesta erillisestä lähiopetusjaksosta ja kahdesta noin kymmenen viikon kestoisesta ohjatusta työssäoppimisesta. Työssäoppimisen ja oppilaitoksessa oppimisen suhde on 25 % teoriaa ja harjoittelua työsalissa, 75% harjoittelupaikassa. Harjoittelujaksot alkavat noin 1,5 kuukauden kuluttua aloituksesta ja toisen lähiopetusjakson jälkeen. Usein työpaikka varmistuu vasta toisen työssäoppimisjakson päätteeksi. Koulutuksen alussa on orientaatiojakso, noin 2 kuukauden mittainen. Koulutus voi päättyä orientaatiojaksoon kouluttajan esityksestä. Edellytyksenä koulutuksen suorittamiselle on työssäoppimispaikan löytyminen orientaatiojakson aikana.
Työelämässä oppimisen ja työllistymisen mahdollistavia yrityksiä ovat esimerkiksi HH-kiinteistöpalvelut Oy, ISS Palvelut Oy, Kartanon Kiinteistöpalvelut Oy, KJ-Kiinteistöhuolto Oy, Kotikatu Oy, Lännen Kiinteistöpalvelu Oy, Kangasalan kiinteistöpalvelu, Campusta Oy, SOL Kiinteistöpalvelut Oy, RTK-Palvelu Oy ja Lassila & Tikanoja OYJ. Lista voi muuttua.
Kouluttaja antaa tarvittaessa henkilökohtaista ohjausta kullekin opiskelijalle soveltuvan työssäoppimispaikan löytymiseen hyödyntämällä kouluttajan omia yhteistyöyritys -verkostoja. Kouluttajalla on laajat yhteistyöverkostot alan yrityksiin, joka edesauttaa niin työssäoppimispaikkojen saantia kuin työllistymistäkin alan yrityksiin. Mikäli opiskelija ei työllisty työssäoppimispaikkaansa, laaditaan opiskelijan kanssa yksilöllinen työnhakusuunnitelma, jossa hyödynnetään TAKKin laajoja yhteistyöverkostoja työllistymisen tukemisessa ja käytämme tarvittaessa työnetsijäpalvelua parantaaksemme opiskelijan työllistymistä.
Vastuukouluttajalla on ohjaava ja konsultoiva rooli opiskelijan opintojen, työssäoppimisen ja työhön sijoittumisen toteutumisessa. Opiskelijoiden työpaikalla tapahtuvaa oppimista seurataan kouluttajien toimesta niin mobiilisti kuin tietokoneellakin täytettävän Workseed-järjestelmän avulla.
Kouluttajien ja alan yritysten välillä tehtävä yhteistyö ja hyvä suhteet eri osapuolien välillä mahdollistavat piilotyöpaikkojen löytämisen koulutuksessa olijoille. Työllistymismahdollisuuksia työssäoppimispaikkoihin seurataan kouluttajan toimesta työssäoppimisen aikana, ja tarvittaessa työssäoppimispaikkoja voidaan vaihtaa kesken työssäoppimisjaksonkin toiseen yritykseen, mikäli näyttää siltä, että opiskelija ei tule työllistymään yritykseen, jossa on työssäoppimassa.

Sisältö

· Lämmitysjärjestelmien mittaus ja tasapainotus: Opi mittaamaan ja tasapainottamaan verkosto. Hallitse verkoston toiminta niin, että osaat hakea vikoja järjestelmästä kiinteistönhoidossa eteen tulevissa lämmitysongelmissa.
· Ilmanvaihtojärjestelmien mittaus ja tasapainotus: Opi mittaamaan ja tasapainottamaan verkosto. Hallitse verkoston toiminta niin, että osaat hakea vikoja järjestelmästä kiinteistönhoidossa eteen tulevissa ilmanvaihto-ongelmissa.
· Kiinteistöautomaatio: Syvenny talotekniikkajärjestelmien toimintaa ohjaavaan automaatioon niin hyvin että huomaat jo näytöltä, mikä järjestelmässä on ongelmana.
· IV-koneiden huolto: Opi tekemään ilmanvaihtolaitteistojen määräaikaishuoltotyöt, yleiset huoltokorjaukset ja toimintakunnon tarkastukset
· Kulunvalvontajärjestelmät: Opi ovilukituksien valvonnan, seurannan ja henkilöiden kulun sallimisen ja estämisen toimenpiteet.
· Uima-allasjärjestelmien huolto- ja ylläpito: Opi allasvesiasetuksen sisältö, allasveden laadun ja valvonnan tehtävät, ja poikkeukset milloin allasvesiasetusta ei sovelleta.
· Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesi- ja viemärilaitteistoista, Ympäristöministeriön asetus uuden rakennuksen sisäilmastosta ja ilmanvaihdosta, Ympäristöministeriön asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta: Tunne alakohtaiset määräykset niin että esim. kosteusvahinkoja ja sisäilmaongelmia synny tekemiesi toimien johdosta ja osaat konsultoida asiakasta tarvittaessa.
· Muuntamoturvallisuus: Tunne perusteet muuntamoalueella työskentelystä.
· Kylmätekniikan perusteet sisältäen visuaalisen vianetsinnän: Ymmärrä kuinka kylmälaite toimii ja kuinka järjestelmän vuodon voi löytää maalaiskonstein.

Lisäksi:
· Ergonomia ja työturvallisuusosaaminen (Työturvallisuuskortti): Varmista työskentelysi turvallisuus ja ergonomia.
· Väestönsuojien hoito: Perehdy väestönsuojan hoitajan lakisääteisiin tehtäviin, pakollisiin väestönsuojan varusteisiin ja väestönsuojan tarkastuksiin.
· Paloilmoitinlaitteistojen hoito: Perehdy paloilmoitinlaitteistojen toimintaan, paloilmoitintestin suorittamiseen ja paikantamiskaavioiden ymmärtämiseen.
· Tulityökortti: Osaa tunnistaa vaaratekijät ja hallita kohteen tulityöturvallisuutta.
· Hätäensiapu: Opi perustaidot ensiavusta.
· Monipuolista käytännön harjoittelua oppilaitoksessa: Harjoittele taitojasi aidossa ympäristössä.
· Työpaikalla tapahtuva oppiminen: Sovella oppimaasi käytännössä oikeilla alan työpaikoilla.

Ajankohta

6.10.2025—18.6.2026

Paikka

Nirvan kampus, Kurssikeskuksenkatu 11, 33820 Tampere

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hakeutuminen

Hakuaika: 24.6.2025—7.9.2025

Lisätiedot ja linkki hakeutumiseen löytyy työmarkkinatorilta, koulutuksen tiedoista:  Tekninen kiinteistönhoitaja (25006610)
Hakemuksesi tilannetta voit seurata työmarkkinatorin asiointipalvelun kautta www.tyomarkkinatori.fi

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

Heikki Mahlamäki, koulutussuunnittelija
puh 044 7906 299, heikki.mahlamaki@takk.fi

Koulutusneuvonta:
Työmarkkinatori
Facebook