Liiketoiminnan palvelut, Liiketoiminnan ammattitutkinto tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja kehittyä sihteerin, assistentin tai aulapalvelujen työtehtävissä. Koulutusohjelma korvaa aikaisemmat sihteerin ammattitutkinnon ja virastomestarin ammattitutkinnon.

Voit erikoistua erilaisiin assistentti- ja sihteeritehtäviin, tiedonohjauksen ja asiakirjahallinnan tehtäviin tai aula- ja monipalvelutehtäviin. Koulutuksessa päivität digitaitosi, opit käyttämään tehokkaasti toimisto-ohjelmia sekä organisoimaan erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

Liiketoiminnan ammattitutkinto, liiketoiminnan palveluiden osaamisala, sisältö

Tutkinnon osat

 • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen
 • Assistentti- ja sihteerityönpalvelut
 • Aula- ja monipalvelut

Valinnaiset tutkinnon osat, joilla voit syventää osaamistasi

 • Henkilöstöpalvelut
 • Kokouspalvelut
 • Liiketoiminnan tukipalvelut
 • Perehdyttäminen ja työnopastaminen
 • Projektinhallinta
 • Turvallisuusalan ammattitutkinnon osa, vartijan koulutus
 • Toisen osaamisalan tutkinnon osa Liiketoiminnan ammattitutkinnosta
 • Tutkinnon osa tai osia toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Lisätiedot liiketoiminnan ammattitutkinnosta ePerusteista.

Voit suorittaa koko tutkinnon tai täydentää osaamistasi valitsemillasi tutkinnon osilla. Koko tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Opiskelu on mahdollista oppisopimuksella tai päätoimisesti koulutussopimuksella. Lisätietoa oppisopimuksesta ja koulutussopimuksesta.

Alkavat koulutukset

Kiinteistösihteerin koulutus, Liiketoiminnan ammattitutkinto (koulutussopimus)
Omaehtoinen koulutus
Tutkintokoulutus
Ajankohta:
3.4.2024—30.4.2025
Hakuaika:
13.11.2023—3.3.2024

Onko haaveenasi kiinteistösihteerin työ? Tarvitsetko lisää tietoa toimisto-ohjelmistojen käytöstä sekä kiinteistöalasta toimialana?

Tule kehittämään osaamistasi Kiinteistösihteeri-koulutukseen!

Tavoite

Kiinteistösihteeri-koulutus antaa sinulle valmiudet kehittyä kiinteistösihteeriksi isännöinti- ja kiinteistöpalvelualan organisaatioon, isännöintitoimistoon tai kiinteistöjä omistaviin yrityksiin.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kiinteistösihteerin tehtäviin tähtääville henkilöille. Voit hakeutua koulutukseen myös vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta sihteerinä toimimisesta, kunhan sinulla on kiinnostusta kiinteistöalasta sekä halukkuutta kehittää osaamistasi työvälineohjelmiin sekä esimerkiksi asiakaspalveluun liittyen.

Kesto

Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi. Jokaiselle osallistujalle rakennetaan yksilöllisesti henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aiemmat opintosi.

Ajankohta

3.4.2024—30.4.2025

Paikka

Lähiopetuspäivät pidetään Tampereen Aikuiskoulutuksen Tampereen valtatien (Tampereen valtatie 15) sekä Nirvan (Kurssikeskuksenkatu 11) toimipisteissä.

Hinta

Koko tutkinto 170 € (arvonlisäveroton koulutuspalvelu).

 Koulutusta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Opetushallituksen ohjeistuksen mukaan koulutuksen opiskelijamaksu osoitetaan opiskelijalle. Työnantaja voi kuitenkin verovapaasti korvata työntekijän itse maksaman työnantajan intressissä olleen koulutuksen laskua ja maksutositteita vastaan (HE 107/2017).

Sisältö

Koulutuksen aikana saat osaamista mm. seuraavista aihealueista:

 • Keskeisimmät toimisto-ohjelmat (Word, PowerPoint, Excel, Teams, WordPress)
 • Esitteiden, kutsujen, tarjousten ja raporttien laatiminen sekä nettisivujen päivittäminen
 • Viestintä- ja vuorovaikutus sekä asiakaspalvelu
 • Taloushallinnon prosessit ja tuloksellinen toiminta
 • Kiinteistöala toimintaympäristönä
 • Kiinteistölainsäädäntö
 • Asunto-osakeyhtiölainsäädäntö
 • Tietosuoja

Toteutus

Koulutus on kokoaikaista, päätoimista opiskelua ja se toteutetaan koulutussopimuksella. Koulutuksen ja tutkinnon suorittaminen edellyttää työssäoppimispaikkaa. Koulutussopimusopiskelun ajalta ei makseta palkkaa. Soveltuvaa työssäoppimispaikkaa kannattaa kartoittaa jo ennen koulutuksen alkua.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähiopetusta, verkko-opintoja sekä työssäoppimista. Koulutus alkaa noin kuukauden orientointijaksolla, jonka jälkeen siirrytään työssäoppimaan.

Koulutuksen aikana suoritetaan Liiketoiminnan ammattitutkinto (150 osp), joka rakentuu kolmesta tutkinnon osasta: Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp), Assistentti- ja sihteerityön palvelut (60 osp) sekä Isännöinnin toimintaympäristön hallinta (60 osp). Tutkinnon mukainen osaaminen osoitetaan näyttöinä työpaikalla.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tarkemmin:
Liiketoiminnan ammattitutkinnon ePerusteet

Opintojen laajuus ja rahoitus

 

Koulutussopimuksella opiskelu on omaehtoista ja päätoimista. Opiskeluajalle voi hakea opintotukea tai aikuiskoulutustukea. Omasta TE-toimistosta voi selvittää mahdollisuutta omaehtoiseen opiskeluun työttömyysetuudella.

Lisätietoja opintojen rahoituksesta löydät TAKKin nettisivuilta: Opintojen rahoitus tai kysymällä: opintoneuvonta@takk.fi, puh. 044 7906 400.

 

Hakeutuminen

Hakuaika: 13.11.2023—3.3.2024

Koulutuksen valinnat aloitetaan hakuajan päättymisen jälkeen, jolloin osa hakijoista kutsutaan haastatteluihin.

Valinnoista ilmoitetaan kaikille hakijoille viimeistään viikolla 10.

 

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.

Lisätiedot

TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Kouluttaja Anni Vihersaari, puh. 044 7906 452
Koulutussuunnittelija Tuija Pohjansaari-Kirmo, puh. 044 7906 434

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@takk.fi