Tapahtumat

Puhtaus- ja kiinteistöalan englanninkielinen tutkintokoulutus käynnistyy syksyllä

Uutiset
TAKKille on myönnetty 1.8.2024 alkaen lupa järjestää puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoa ja ammattitutkintoa englannin kielellä. Englanti on jo pitkään ollut työkielenä useilla alan työpaikoilla. Englanninkielinen koulutus avaa oven ammattitaidon kehittämiseen myös työntekijöille, joilla ei ole opiskeluun riittävää suomen kielen taitoa.

- Yritykset ovat jo pidemmän aikaa toivoneet alan tutkintoja englanniksi. Järjestämisluvan hakuvaiheessa kävimme vielä tarkempia keskusteluja yritysten kanssa: Pirkanmaalla on mittava tarve koulutuksille, kertoo palvelualan koulutuspäällikkö Eija Järvilahti.

Englanninkieliset puhtaus- ja kiinteistöalan tutkintokoulutukset tulevat hakuun elo-syyskuussa, ja ne käynnistyvät myöhemmin syksyllä. Ensimmäiset koulutukset toteutetaan oppisopimuksella. Ne on suunnattu ensi sijassa alalla jo työskenteleville henkilöille.

Tarkempi koulutustarjonta muotoutuu keskusteluissa pirkanmaalaisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan yritysten kanssa. Ensin voidaan käynnistää osatutkintokoulutuksia, joilla saadaan nopeasti kehitettyä työnpaikoilla akuutisti tarvittavaa osaamista. Tutkintojärjestelmä mahdollistaa tutkintojen tekemisen osissa, jolloin osaamista voi täydentää suorittamalla osatutkintoja, joista sitten muodostuu koko tutkinto.

Järjestämisluvan myöntänyt opetus- ja kulttuuriministeriö toivoo, että englannin kielellä järjestettäviin koulutuksiinkin kytketään jonkin verran suomen kielen opetusta. Osassa työpaikoista tarvitaan suomen kielen osaamista, ja kaikilla se tukee työpaikkaan ja Suomeen kiinnittymistä.

- Kouluttamalla työntekijöitään työnantaja osoittaa sitoutumistaan ja samalla sitouttaa työntekijöitä työpaikkaan. Tutkinnon suorittamisella voi olla vaikutusta myös palkkaan, mikä kannustaa opiskelemaan, Järvilahti huomauttaa.


Tutustu puhtausalan koulutuksiin.