Uutiset

Aloita vartijan opinnot nyt – pääset kesäksi turvaamaan Suomen suurimpia festivaaleja

Uutiset
Pirkanmaan Turvapalvelut hakee uusia työntekijöitä palkallisella oppisopimuskoulutuksella. Opinnot alkavat toukokuussa ja opiskelijat pääsevät tutustumaan alan työtehtäviin pitkin kesää Suomen suurimmissa festivaalitapahtumissa. Koulutuksen järjestää Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK.

Pirkanmaan Turvapalvelut on mukana turvaamassa useita kesän tapahtumia ympäri Suomen. Suurin osa oppisopimusopiskelijoiden opiskelusta tapahtuu aidoissa työtehtävissä Pirkanmaan Turvapalvelujen asiakaskohteissa.

Koulutus alkaa 2.5.2023 TAKKissa järjestettävällä lähiopetusjaksolla. Tämän jälkeen aloitetaan alan töihin tutustuminen. Yhteensä varmistettuja tapahtumia on jo 15.

– Opiskelijat pääsevät toimimaan vartiointi- sekä yövartiointitehtävissä ja alueiden kasaamiseen liittyvässä vartioinnissa, kertoo Ali Abdali Pirkanmaan Turvapalveluista.

Työ on liikkuvaa. Majoitus ja kuljetukset järjestyvät työnantajan puolelta.

– Tämä on hyvä mahdollisuus, jos pitää liikkuvasta työstä ja vaihtuvista kohteista. Työpäivät ovat pitkiä, mutta vastaavasti pitkiä ovat vapaatkin. Viikonloppu töitä festareilla ja välissä viikko vapaata, Abdali kertoo.

Opiskelijoilla on töitä vähintään 25 tuntia viikossa elokuun loppuun asti. Talviaikaan työt jatkuvat esimerkiksi jääkiekko-otteluissa. Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus työllistyä Pirkanmaan Turvapalveluille erilaisiin vartijan tehtäviin.

– Oppisopimuskoulutus turva-alalla on harvinainen mahdollisuus. Oppisopimuskoulutuksessa viikoittaisen työajan tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia, ja useista tapahtumista johtuen Pirkanmaan Turvapalvelut pystyy sen tarjoamaan, kertoo yrityspalvelupäällikkö Kimmo Rintala.

Alussa suoritetaan pätevyys väliaikaiseksi vartijaksi ja sen jälkeen vartijaksi

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat suorittavat vartijan koulutuksen, joka on turvallisuusalan ammattitutkinnon osatutkinto. Koulutus toteutetaan 2.5.2023–30.11.2023. Aluksi opiskelijat suorittavat pätevyyden väliaikaiseksi vartijaksi, minkä jälkeen päästään heti töihin, ja samalla jatketaan opintoja vartijaksi.

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelija on työsuhteessa, josta saa palkkaa. Suurin osa opiskelusta tapahtuu työssä, mutta koulutukseen sisältyy myös 15 lähipäivää TAKKissa.

– Lähiopetuksessa opiskellaan vartijan työhön liittyviä lainsäädännöllisiä aiheita ja vartijan työnkuvaan liittyviä harjoituksia. Koulutus antaa valmiudet siirtyä työelämään oppimaan lisää turvallisuusalasta, kertoo TAKKin turva-alan kouluttaja ja koulutussuunnittelija Jukka Mertaniemi.

Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa. Hakijoilta vaaditaan täysi-ikäisyyttä. Koulutuksen haku päättyy 28.4.2023.

Lue lisää ja hae mukaan
 

Kaksi vartijaa seisoo portaikossa mustat vartijan asut yllään. Toinen hymyilee.

Kuva: Pasi Tiitola