Uutiset

Amin Chouaibille kunniamaininta Vuoden oppisopimusopiskelija -kisassa

Uutiset
Lähihoitaja Amin Chouaib sai kunniamaininnan Suomen Oppisopimusosaajat ry:n kilpailussa.

Suomen Oppisopimusosaajat eli Opso ry valitsi ja palkitsi parhaat tulevaisuuden tekijät koulutuksenjärjestäjien lähettämistä ehdotuksista. TAKKissa lähihoitajaksi opiskellut Amin Chouaib sai kunniamaininnan Vuoden oppisopimusopiskelija -sarjassa.

Amin laitettiin kisaan ehdolle, koska kouluttajat ja työpaikkaohjaajat kehuivat kilvan hänen asennettaan työtä, opiskelua ja asiakkaita kohtaan. Varsinkin hoitotyössä ehdottomat vuorovaikutustaidot saavat ylistystä.

Tampereen kaupungin kehitysvammaisten asumisyksikössä työskentelevä Amin selittää ominaisuuksiaan yli 20 vuoden jalkapallokokemuksella. Pelaaminen ja muu lajiin liittyvä on valmentanut hänen mukaansa todella hyvin työntekoon.

- Työelämässä lähes kaikki asiat toimivat samalla tavalla kuin jalkapallossa.

Aminin oppisopimusopinnoista puhuttaessa helppous ja vaivattomuus toistuvat usein.

- Kun soitin Janille (TAKKin oppisopimustarkastaja) ajattelin, että oppisopimuksen järjestely on paljon työläämpi prosessi, Amin kertoo.

- Opinnoissa oli toki haastaviakin hetkiä, mutta niistä selvittiin kouluttajien, työpaikkaohjaajan ja muun työyhteisön tuella.

Työpaikkaohjaaja Ari Grekin mukaan Amin on ollut helppo opastaa työn ja työyhteisön käytäntöihin. Myös nykyinen oppisopimusjärjestelmä saa kehuja Arilta.


Oppisopimuspalkintojen jakaminen on osa valtakunnallista Oppisopimusviikkoa. Ehdokkaat lähetettiin kisaan videoesittelyinä. Katso Aminin videoesittely YouTubesta.

Tänä vuonna tunnustusta jaettiin oppisopimusopiskelijoiden lisäksi neljässä muussakin kategoriassa:
vuoden oppisopimustyönantaja, vuoden työpaikkaohjaaja, yrittäjän-oppisopimusopiskelijan mentori sekä vuoden yrittäjä-oppisopimusopiskelija.

Amin Chouaib sai kunniamaininnan Vuoden oppisopimusopiskelija -kisassa

Aminin taustalla TAKKista ja Aminin työpaikalta Harri Huhdanpää, Pia Pankko, Maiju Aro, Mari Kuivamäki, Ari Grek, Teppo Tapani, Jani Nieminen ja Leena Darwish.