Uutiset

Asiakas on keskiössä TAKKin uudessa strategiassa

Uutiset
- Olemme paras ratkaisemaan asiakkaidemme osaamistarpeet laadukkaasti ja kestävästi, kertoo rehtori Teppo Tapani TAKKin kunnianhimoisen vision tulevalle viisivuotiskaudelle 2022–2026.

Visiota kohti tähdätään viiden painopistealueen kautta.

- Sen, kuinka onnistumme, ratkaisevat asiakkaamme.

- Maailma ja koulutusmarkkina ovat muuttuneet paljon 2010-luvulla, mikä on vaatinut luovimista monin tavoin. Meillä on siinä onnistuttu: opiskelijavirrat ovat kasvaneet korona-ajasta huolimatta, kertaa rehtori Teppo Tapani strategian lähtökohtia.

- Edellytyksenä TAKKin menestykselle on varmistaa tekemisen hyvä laatu ja taloudellisesti kannattava toiminta myös jatkossa.

Painopisteet kohti vuotta 2026

- Jatkuva oppiminen on aikuiskoulutuskeskuksen vahvaa ydintä. Opiskelijamme ovat eri elämänvaiheissa olevia aikuisia työuran alkutaipaleelta eläkeiän tuntumaan, toteaa Teppo Tapani.

- Koulutuksia kehitetään joustavasti muuttuvien osaamistarpeiden mukaan, ja erilaisilla osa- ja täsmätutkinnoilla vastataan työelämän vaatimuksiin. Oppimisympäristöillä edistetään sujuvaa ja tehokasta lähi- ja etäopiskelua.

Yritysyhteistyössä strategiakauden alkuvaiheen kehittämiskohteena on työelämässä oppiminen. Tänä vuonna määritellään yhdessä opiskelijoiden ja työelämäkumppaneiden kanssa, mitä on laadukas TAKKilainen työelämässä oppiminen.

- Henkilöstö haluttiin nostaa vahvasti esiin tässä strategiassa. Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on TAKKin tärkeä kilpailuetu. Meille pitää olla hinku päästä töihin.

Toimivat kumppanuudet ja sidosryhmäyhteistyö ovat tärkeä osa TAKKin menestystä. Yhteistyö oppilaitosten kesken on tärkeää sekä toisen asteen oppilaitosten välillä että korkeakoulujen suuntaan. Tavoitteena on luoda sujuvia polkuja eri kouluasteiden välille.

Tampereen seutu on valtakunnan kärkikasvualue, ja TAKK on aktiivisesti mukana tohinassa. 

- Luomme kasvua alueen yhteistyöverkostojen kanssa vastaamalla alueellisiin erityistarpeisiin oikeanlaisella koulutustarjonnalla eri ammattialoilla. TAKK on siis Tampereen rakentaja.

- Haluamme osoittaa, että TAKKin kokoisella ja kaltaisella koulutuksen järjestäjällä on parhaat edellytykset kouluttaa uusia osaajia laadukkaasti, taloudellisesti ja notkeasti, Tapani pohtii.

- Erityisesti satsaamme kohtaanto-ongelma-aloihin. Työntekijöiden löytäminen on nyt haaste monella toimialalla. Tähän vastataan mm. kasvattamalla koulutusvientiä, kehittämällä kotoutumiskoulutusta ammatillisen koulutuksen avulla sekä toteuttamalla erilaisia rekrytoivia koulutuksia yhteistyössä työnantajien kanssa. 

Vakaa arvopohja

TAKKin arvot ovat pysyneet ennallaan läpi useampien strategiakausien.

- Olemme luotettavia kumppaneita toisillemme ja asiakkaillemme. Rohkeina edelläkävijöinä meillä on sallittua etsiä uusia ratkaisuja rohkeasti ja kannustamme kokeilukulttuuriin, Tapani selventää.

 - Henkilöstö tuntee arvomme ja on niihin sitoutunut. Ne edustavat jatkuvuutta ja muodostavat vakaan perustan, jolle rakentaa.

Strategiaa valmisteltiin laajalla pohjalla, jossa kuultiin henkilöstöä, aikuiskoulutussäätiön hallitusta, opiskelijoita, työelämäkumppaneita sekä muita sidosryhmiä.

- Strategia on nyt tehty, mutta oikeasti tästä se työ vasta alkaa. Toiminnalla meidän on tehtävä todeksi vision väite.