Uutiset

Erikoisammattitutkinto vahvisti tietotaitoja - Yrityskummit päivittivät osaamisensa TAKKissa

Uutiset
Pirkanmaalla käynnistettiin ensimmäinen alueen yrityskummeille räätälöity yritysneuvojan erikoisammattitutkintokoulutus syyskuussa 2017. Puolentoistavuoden koulutuksen jälkeen 23 konkariyrittäjää sai todistuksen opiskelustaan päätösjuhlassa torstaina 21.2.2019 Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa (TAKK). Huolella räätälöityjä koulutuspäiviä kummeille järjestettiin kerran kuukaudessa.

Koulutus sai alkunsa Pirkanmaan Yrityskummien silloisen toiminnanjohtajan, syksyllä tehtävästään eläkkeelle siirtyneen Harri Mellerin ja TAKKin yrittäjyysyksikkö HiOMOn vetäjän Tuija Pohjansaari-Kirmon yhteistyöstä. Pirkanmaan Yrityskummit ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi valittiin viime kesänä Tapani Kaskela.

– Yrittäjyyttä edistetään TAKKissa monella tavalla. HiOMO tarjoaa koulutusta sekä yrittäjiksi aikoville että yrittäjänä jo toimiville henkilöille, kertoo Pohjansaari-Kirmo.

– TAKKin erikoisuus on yrittäjyysneuvonta, joka on kaikkien opiskelijoittemme käytettävissä. Neuvontaa on mahdollista saada esimerkiksi liikeidean täsmentämiseen tai sopivan yritysmuodon valintaan. Koulutusta meillä tarjotaan kaikkiin yrityksen elinkaaren vaiheisiin, sanoo HiOMOn vetäjä. 

Kummeja ajaa auttamisen halu

Pirkanmaalaiset yrityskummit sparraavat pääosin pienyrittäjiä. Kummityöstä ei makseta palkkiota eli toiminta on heidän osaltaan täysin vapaaehtoista.  ­– Yrityskummien taustat vaihtelevat, mutta yhteistä kaikille on vahva osaaminen ja monipuoliset verkostot, samoin halu auttaa pienyrittäjiä kehittämään ja kehittymään, kertoo Harri Meller, joka on tällä hetkellä Pirkanmaan Yrityskummit ry:n hallituksen puheenjohtaja.  

– Tuore koulutus TAKKissa on ollut monin tavoin antoisa ja avartava. Erinomaisten luentojen ja luennoitsijoiden ansioista olemme päässeet päivittämään tietotaitojamme ja vahvistamaan osaamistamme yrittäjien sparraajana, toteaa pitkän uran mainostoimistomaailmassa tehnyt ja edelleen yrittäjänä itsekin toimiva kummi Lelle Niemelä.

Lue lisää

Yli 20 Pirkanmaan Yrityskummit ry:n kummia sai äskettäin yritysneuvojan erikoisammattitutkintotodistuksen TAKKista.

Yli 20 Pirkanmaan Yrityskummit ry:n kummia sai äskettäin yritysneuvojan erikoisammattitutkintotodistuksen TAKKista.

Koulutuksen päätösjuhlassa tutkintotodistuksen TAKKin Tuija Pohjansaari_kirmolta ja Pirkanmaan Yrityskummien hallituksen puheenjohtaja Harri Melleriltä sai mm. yrityskummi Aimo Jussila.

Pirkanmaan Yrityskummien naiskummit kokoontuivat päätösjuhlassa ryhmäkuvaan.