Uutiset

Kone- ja metallialan Loistoduunissa oli tarjolla työ- ja oppisopimuspaikkoja

Uutiset
Keskiviikkona 8.3. järjestetyssä Loistoduuniin!-rekrytointitapahtumassa kohtasivat kone- ja metallialan työnantajat ja työnhakijat. Uusia tekijöitä rekrytoi 16 yritystä.

Haussa oli muun muassa koneenasentajia, koneistajia, hitsaajia, maalämpöasentajia, huoltoasentajia, laatutarkastajia sekä ilmalämpöpumppuasentajia.

– Tapahtumassa vieraili kiinnostuneita ja potentiaalisia hakijoita, ja tapaamisia työhaastattelun merkeissä sovittiin, kertoo TAKKin yrityspalvelupäällikkö Rosa Hyvönen

Kokoaikaisten töiden lisäksi yrityksillä oli auki sekä oppisopimus- että harjoittelupaikkoja.

– Osaajia tarvitaan koko ajan lisää.

– Kone- ja metallitekniikan työpaikkoja ja mahdollisuuksia ei välttämättä tunneta niin hyvin, mutta jos ala yhtään kiinnostaa, niin rohkeasti vaan kohti. Työ opettaa, ja koulutus työn ohessa, Hyvönen kannustaa.

MV-Jäähdytys sopi opiskelijoiden kanssa oppisopimuskuvioista

MV-Jäähdytys Oy:n rekrytointipäällikkö Maarit Syrjä kertoi osallistuneensa TAKKin Loistoduuni-tapahtumiin jo useamman kerran. Nyt haussa oli mm. sähkö-, kylmä- ja laiteasentajia.  

– Loistoduunit ovat aina hyviä kokemuksia. Opiskelijoiden kanssa saa aina hyvin keskustelua aikaiseksi. Nytkin keskusteltiin useamman kanssa oppisopimuskuvioista. Soittelen heille vielä perään.

MV-Jäähdytys toimii valtakunnallisesti viidellä eri paikkakunnalla. Syrjä kertoo, että suurimmalla toimipisteellä Pirkkalassa on koko ajan 5–10 oppisopimusopiskelijaa. Myös harjoittelijoita etsitään aktiivisesti. 

Syrjän mukaan yritykselle rekrytointitapahtuman etuna on tunnettuuden ja tietoisuuden lisääminen. Tapahtuman kävijöille hänellä on viesti:

– Rohkeasti vain juttelemaan, vaikka ei tietäisikään, mikä yritys on kyseessä!

MV-Jäähdytys Oy:n rekrytointipäällikkö Maarit Syrjä oli keskustellut monien opiskelijoiden kanssa oppisopimuskuvioista.