Uutiset

Liiketalouden loistoduunit kiinnostivat – rekrytointitapahtumassa yli 300 kävijää

Uutiset
TAKKin järjestämässä Liiketalouden Loistoduuniin! -rekrytointitapahtumassa vieraili yli 330 työnhakijaa. Tapahtumassa uusia työntekijöitä rekrytoi yli 20 kaupan, taloushallinnon, isännöinnin sekä kiinteistönvälityksen työnantajaa. Tapahtuma järjestettiin TAKKissa perjantaina 18.11.

– Tapahtuma onnistui yli odotusten. Työnantajien infopuheenvuorot avasivat hyvin eri alojen työtehtäviä ja uramahdollisuuksia. Tapahtuma mahdollisti kohtaamisen rennossa ilmapiirissä ja haastatteluistakin päästiin sopimaan jo paikan päällä, kertoo liiketalouden koulutussuunnittelija Tuija Pohjansaari-Kirmo.

– Loistoduuniin! -tapahtumat jatkuvat TAKKissa myös vuonna 2023 - eri alojen Loistoduuniin! -tapahtumia on tulossa pitkin vuotta.

Tänä vuonna tapahtumassa oli ensimmäistä kertaa mukana myös isännöinnin yrityksiä. Pirkanmaan Ammatti-Isännöinti eli Pamis Oy etsi tapahtumassa isännöintiharjoittelijoita ja asiakaspalvelijoita.  

– Pyysimme kiinnostuneita laittamaan meille tarkempia tietoja hakemuksella. Tämä oli meille ensimmäinen kerta, kun osallistuimme rekrytointitapahtumaan. Aiemmin olemme rekrytoineet esimerkiksi somen kautta. Tapahtumassa saa aivan eri tavalla näkyvyyttä ja pääsee näkemään hakijoita suoraan, Pamislaiset kertovat.

Pamislaisten mukaan kaksi tuntia rekrytointitapahtumalle oli juuri sopiva aika 

– Ensimmäinen tunti oli jopa ruuhkainen!

Alanvaihtajalle ensimmäinen rekrytointitapahtuma oli positiivinen kokemus

Uutta uraa suunnitteleva Tuija oli lähtenyt Loistoduuniin-tapahtumaan kartoittamaan työmahdollisuuksia. 

– Aiemmin olen toiminut muun muassa yksityisyrittäjänä, projektipäällikkönä ja myymälävastaavana, ja minulla on maisterin paperit vieraista kielistä. Nyt olen kiinnostunut talous- ja palkkahallinnosta, Tuija kertoo. 

Tuijan mielestä tapahtuman tarjonta oli hyvä. Hän vietti paikan päällä koko kaksituntisen, kävi katsomassa yritysesittelyjä ja jututti työnantajia. Osan kanssa hän sopi hakemuksen lähettämisestä. Tuija oli ilahtunut siitä, että hänen taustansa ja osaamisensa tuntuivat kiinnostavan työnantajia. 

– Tämä oli minulle ensimmäinen rekrytointitapahtuma, ja se oli yllättävän positiivinen kokemus. Täällä oli sellainen hyvä pöhinä, kuin tällaisissa tapahtumissa kai kuuluukin, Tuija naurahtaa.

Tuija seisoo ulkona TAKKin infon ikkunoiden edessä laukku olallaan ja hymyilee.

Tuija oli lähtenyt Loistoduuniin!-tapahtumaan kartoittamaan talous- ja palkkahallinon työpaikkoja.

Pamislaiset seisovat kapean ja puisen esittelypöydän takana, ikkunoiden edessä. Pöydällä lehtiä, kyniä ja karkkia.

Pamis Oy kokeili rekrytointitapahtumaa rekrytoinnin tapana ensimmäistä kertaa.