Uutiset

OAJ:n edustajat kävivät myöntämässä TAKKille Vuoden oppilaitos -palkinnon

Uutiset
Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n edustajat kävivät perjantaina myöntämässä TAKKille Vuoden oppilaitos -tunnustuksen, joka julkistettiin keväällä.

Vuoden opplaitos -palkintoa on jaettu vuodesta 1991 lähtien, ja nyt se napsahti Pirkanmaalle nyt toista kertaa.

– Tämä on koko maakunnalle arvokas asia, kertoo OAJ:n Tampereen paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Arto Kauppinen.

TAKK sai OAJ:lta kiitosta laajasta ja saumattomasta yhteistyöstään työelämän edustajien, opiskelijoiden, kouluttajien ja hallinnon kesken. Onnistumisesta kertoo se, että TAKK:sta valmistunut suorittaa usein oppilaitoksessa myös muita koulutuksia ja työntekijöiden vaihtuvuus on vähäistä. Sekä opiskelijat että työntekijät suosittelevat oppilaitosta eteenpäin.

– TAKKissa on vetoa, imua ja hyvä henki. Täällä ei tarvitse pingottaa. Opiskelijat toimivat kelloina, jotka kaikuvat kauas, ja tuovat mukanaan lapsensa, siskonsa ja veljensäkin, toteaa OAJ:n hallituksen jäsen ja Pohjois-Karjalan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Vuori.

Merkittävänä OAJ:n edustajat pitivät erityisesti sitä, että TAKKissa on onnistuttu pitämään työhyvinvointi niin korkealla tasolla tässä ajassa, jossa kuulemme paljon opetusalan haasteista.

– Työhyvinvointi ei synny siitä, että järjestetään työntekijöille erilaista tapahtumaa, vaan siitä, että kaikki ovat mukana, asioita tehdään yhdessä. TAKKin hyvä työilmapiiri tekee sen, että täällä pysytään – eikä ilmeisesti lähdetä kulumallakaan, Vuori nauraa.

Tänä vuonna palkinnon hakutapaa uudistettiin – ensimmäistä kertaa myös työntekijät saivat ehdottaa omaa työpaikkaansa Vuoden oppilaitokseksi. 

Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa sen historiassa kahdelle oppilaitokselle yhtä aikaa – TAKKille ja Talvisalon koululle. Oppilaitos voi saada Vuoden oppilaitos -tunnustuksen vain kerran. 

– Kyseessä on once in a lifetime -hetki, Vuori huomauttaa.
 

Johanna Toivanen, Kirsi Vuori ja Arto Kauppinen hymyilevät harmaan verhon edessä, käsissä kukkia.

Johanna Toivanen, Kirsi Vuori ja Arto Kauppinen OAJ:lta vierailivat TAKKilla perjantaina ja myönsivät Vuoden oppilaitos -palkinnon.