Uutiset

Tuoreet linja-autonkuljettajat heti töihin

Uutiset
Ajaminen ja ihmiset ovat parasta! 8 uutta joukkoliikenteen ammattilaista valmistui linja-autonkuljettajakurssilta perjantaina 12.8.2022. Kaikille oli työpaikka heti valmistumisen jälkeen.

Valmistujien joukossa oli Irakilainen Mohammed. Suomeen hän tuli reilut pari vuotta sitten ja nyt hän aloittaa työt linja-autonkuljettajana Pirkanmaan tilausliikenteellä.

- Asuin Iranissa ja työskentelin myyjänä ja asiakaspalvelussa. Halusin ajaa taksia, mutta ulkomaalaisena en saanut siihen lupaa. Suomessa pääsin nyt ensimmäistä kertaa valitsemaan itse ammattini. Ajaminen ja ihmiset on parasta, Mohammed hehkuttaa.

- Opiskelin TAKKissa ensin suomen kieltä ja sitten kuljettajaksi. Välillä oli vaikeaa, mutta mulle luvattiin apua ja suomen kielen ja logistiikan opettajat tosiaan auttoivat.

Nyt valmistuneet linja-autonkuljettajat opiskelivat 7 kuukautta. Opintoihin kuului D-ajo-oikeuden ja henkilöliikenteen ammattipätevyyden hankkiminen, tutustumista kaupunki-, kauko- ja palveluliikenteen työpaikkoihin ja 2 lopuksi kuukauden työssäoppiminen linja-autoyrityksissä. Opiskelijat valitsivat itse yritykset, joten motivaatio osaamisen ja kykyjen näyttämiseen oli kohdillaan. Näytöt vakuuttivat yritykset niin hyvin, että kaikille oli tarjolla työpaikat heti valmistumisen jälkeen. Tuoreet asiakaspalvelun ammattilaiset nähdään jatkossa Länsilinjat Oy:n, Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n sekä Väinö Paunu Oy:n palveluksessa.

Lue lisää linja-autonkuljettajakoulutuksesta.

Mohammed, linja-autonkuljettaja

Ajaminen ja ihmiset on parasta, Mohammed kiteyttää.

Tuoreet linja-autonkuljettajat ryhmäkuvassa.

Kuljettajat vasemmalta oikealle: Mohammed, Aleksi, Enea, Fahad, Arto, Andrei, Laura ja Pekka.