Caverion Suomi Oy, Destia Oy, Eltel Networks Oy ja Ohlas Construction Oy etsivät uusia voimajohtoasentajia rekrykoulutuksen kautta. Koulutuksen tavoitteena on, että suoritetun koulutuksen jälkeen työllistyt vakituiseen työsuhteeseen voimajohtoasentajana. Kouluttajana toimii Tampereen aikuiskoulutuskeskus (TAKK). Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Perusvaatimukset koulutukseen valitsemiselle:

  • hyvä fyysinen kunto
  • ei korkean paikan kammoa; työskentely tapahtuu erilaisissa pylväissä ja mastoissa
  • matkustusvalmius; työ on pääsääntöisesti matkatyötä
  • B-ajokortti; mainitsethan ajokorttiluokkasi hakemuksellasi
  • kyky työskentelyyn sekä itsenäisesti että ryhmässä

Koulutuksessa ei ole pohjakoulutusvaatimusta, mutta sähköalan koulutus katsotaan eduksi. Kerrothan mahdollisesta sähköalan koulutuksesta hakemuksessasi.

Lähiopetuksen kieli on suomi. Jos puhut suomen lisäksi englantia tai venäjää, niin mainitsethan tästä kielitaidosta hakemuksessasi.

Toteutus

  • Koulutus alkaa 40 päivän lähiopetuksella TAKK:lla Tampereella 4.8. - 26.9.2025
  • Koulutus jatkuu 44 päivän työssäoppimisella yritysten työkohteissa 29.9.2025 - 27.11.2025.
  • Työkohteet ovat eri puolella Suomea, kuljetukset pyritään järjestämään.
  • Valmistuminen 28.11.2025 lähiopetuspäivänä TAKK:lla.

Sisältö

Tampereella järjestettävän lähiopetuksen aikana suoritetaan työssä vaadittavat lupakorttikoulutukset, kuten EA1, työturvallisuuskortti, tieturva 1 ja 2, Sätky sähkötyöturvallisuus SFS 6002, rataturvakortti, tulityökortti ja henkilönostinkoulutus. Lisäksi osallistujan on läpäistävä mastotyöntekijän terveystarkastus.

Lähiopetuksen teemoina ovat:

  • turvallisuus ja riskienhallinta
  • pylväät (maadoittaminen, rakenteet, työvaiheet ja suunnitteluprosessi)
  • johtimet (asennus, päättäminen ja jatkaminen)
  • käytännön harjoitukset sähkökentällä (kiipeäminen ja asentaminen)

Työssäoppimisjaksolla osallistuja täyttää sähköistä harjoittelupäiväkirjaa, jolla seurataan oppimista myös harjoittelujakson aikana.

Ajankohta

4.8.2025—28.11.2025

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoa koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat Työmarkkinatorin Työttömyysturvaneuvonnasta maanantaista perjantaihin klo 9.00-15.00 numerosta 0295 020 701. Lisätietoa: tyomarkkinatori.fi/ohjeet-ja-tuki/henkiloasiakkaat/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/tyottomyysturvaneuvonta

Hakeutuminen

Hakuaika: 28.4.2025—2.6.2025

 

  • Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella
  • Haastatteluun kutsutaan hakuajan päättymisen jälkeen puhelinsoitolla 040 679 -alkuisesta numerosta tai tekstiviestillä.
  • Haastattelut järjestetään Tampereella tiistaina 10.6.2025. Merkitsethän päivämäärän kalenteriisi jo hakiessasi.
  • Työnantajien edustajat osallistuvat valintahaastatteluihin

Koulutukselle pääset hakeutumaan tästä

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa.

Huomaathan, että koulutushakemus on sitova. Valintahaastatteluun tai koulutukseen osallistumista ei voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen.

Ennen koulutuksen alkamista koulutuksesta tulee olla sovittuna työllistymissuunnitelmassasi. Voit pyytää koulutukseen hakeutumisen kirjaamista työllistymissuunnitelmaasi Työmarkkinatorin Asiointi -verkkopalvelussa.

Koulutuksen yhteyshenkilöt: · Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut, Ulla Leppänen, puh. 040 679 9081 · TAKK, Jaana Harju, jaana.harju@takk.fi, puh. 044 790 6610 · Caverion Suomi Oy, Mikko Piili, puh. 050 316 3043 · Destia Oy, Teemu Palosaari, puh. 040 6282232 · Eltel Networks Oy, Jussi Ala-Kokko, puh. 040 3113643 · Ohlas Construction Oy, Mikko Sivonen, puh. 041 7305451

 

It seems that You are from outside EU. Non EU-students are eligible to apply for tailor-made vocational programs. The non-EU programs are always done in collaboration with a local partner. Read more.