Uutiset

Hitsauksen roadshow ja juhlaseminaari pysähtyivät TAKKissa

Uutiset
Vuonna 1949 perustetut Kemppi Oy ja Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys (SHY) viettävät tänä vuonna 70-vuotisjuhliaan yhteisen juhlakiertueen merkeissä. Roadshow 2019 -kiertue ulottuu vuoden aikana useille paikkakunnille Suomessa.

Roadshow 2019 käynnistyi Lappeenrannassa helmikuussa, jatkoi sieltä Tampereelle 12.-13.3. ja Turkuun toukokuussa. Tilaisuudet järjestetään pääosin oppilaitosten tiloissa, joihin kutsutaan osallistujia aina peruskoululaisista yliopisto-opiskelijoihin asti. Osallistujat pääsevät tutustumaan hitsaukseen käytännön hitsausdemojen sekä virtuaalisen hitsauspelin kautta. Tapahtumien yhteydessä järjestetään myös hitsauksen asiantuntijoille suunnattu maksuton ajankohtaisseminaari.

Kiertueen tavoitteena on innostaa nuoria hitsausalalle. ”Teknologia-, metalli- ja hitsausteollisuus ovat jo pitkään kärsineet työvoimapulasta ja ns. likaisen työn mielikuvasta. Haluamme olla mukana muuttamassa hitsauksen imagoa nuorten keskuudessa ja esitellä heille modernin hitsauksen mahdollisuuksia. Kyllä kiinnostusta löytyi, sillä ensimmäissä etapissamme Lappeenrannassa kävi liki 400 nuorta”, Kemppi Oy:n Manager, Welding Services Reetta Verho kertoo.

Kiertue saa jatkoa syksyllä. Syksyn kiertueen paikkakunnat ja ajat vahvistuvat kevään aikana.

Lisätietoja tapahtumasivulta: https://www.kemppi.com/fi-FI/uutiset-tapahtumat/tapahtuma/kemppi-shy-roadshow-2019/

Kemppi

Kemppi on hitsausalan edelläkävijä. Kehitämme älykkäitä laitteita, hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja näitä tukevia asiantuntijapalveluja niin vaativiin teollisiin sovelluksiin kuin kuluttajan tarpeisiin. Haluamme tarjota ratkaisuja, joilla asiakkaamme voivat parantaa hitsaustuotantonsa arvoa merkittävästi. Kempin liikevaihto on yli 110 miljoonaa euroa ja pääkonttorimme sijaitsee Lahdessa. Työllistämme yli 600 hitsauksen asiantuntijaa 13 maassa. Lisäksi partneriverkostomme tarjoaa paikallista asiantuntemusta asiakkaidemme käyttöön yli 60 maassa. www.kemppi.fi

Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys

Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys on ammatillinen järjestö, joka vaikuttaa alan kehitykseen kotimaassa ja kansainvälisesti. Tarjoamme tietoa, palveluita ja koulutusta sekä järjestämme alan näyttelyitä ja muita tapahtumia. Pidämme yllä hitsauksen kansainvälistä IIW:n ja EWF:n koulutusjärjestelmää yhdessä koulutusta tarjoavien oppilaitosten kanssa, tuotamme aineistoa alan kouluttajille ja opiskelijoille sekä julkaisemme Hitsaustekniikka-lehteä. Yhtenä tavoitteenamme on tehdä hitsausalasta houkutteleva työuraansa suunnitteleville nuorille. www.hitsaus.net

Kemppi Oy:n hitsausdemo

Kemppi Oy:n Jukka Lammi demohitsaa TAKKin hitsauslaboratoriossa.

Kemppi X8 MIG Welder

Kempin X8 MIG Welder esittelyssä.